CrossFit-paret var på Madeira forrige uke. Det var veldig ålreit. Madeira er superfint! Øya blander mine tre favoritt-ting: skog, fjell og hav.

Vi spiste en del fisk, som seg hør og bør når man er omringet av der hvor fisken bor. Dette var første kvelden, på en fiskerestaurant rett ved oss som var veldig god. Jeg spiste sverdfisk. Nam.

En kveld var vi i nabobyen, en liten fiskelandsby Churchill foretrakk å henge i da han var i Madeira. Der har de to gode restauranter – en for kjøtt og en for fisk. Vi var på vei inn til kjøttstedet da vi oppdaget at det var lokal underholdning, aka høy sang og dansing i nasjonalkostymer. Det er ikke helt vår gate, så vi gikk til fiskerestauranten. Det gikk fem sekunder, omtrent, før blant annet denne damen dukket opp.

Det ble vi veldig glade for. Men glade på ordentlig ble vi da vi fikk fisken vår servert, fersk og skikkelig god. Jeg lekte med øyet til fisken for Jon (jeg lot som øyet så på Jon og så snakket fisken til Jon at til morgenen i dag svømte han rundt og ante ingen fare og nå lå han her, sånn kan livet gå) da kelneren tørt kommenterte at fisken var helt død.

Et av de beste måltidene var i en pitteliten landsby omringet av bananplantasjer. Jeg spiste squids. Looooves it.

En kveld spiste vi på en restaurant med mange pent kledde eldre mennesker. Jeg merket meg at klærne til et par av de syttiårige damene gjerne kunne vært i min garderobe, og at Jon så litt ut som de eldre mennene, bare med mindre rynker og mer muskler. Jeg spiste kalvelever. Jemini, så godt lever er.

Og en dag lunsjet vi på verandaen. Det var også godt.

Siste kvelden fant vi en koselig restaurant i gamlebyen i Funchal. Der spiste jeg en nasjonalrett, fisk med banan. Litt som å spise dessert og middag samtidig.

Vi rørte såvidt på oss. Hoppetauet jeg tok med hjemmefra fikk hvile i ferien, men vi gikk en knallfin levadatur med utsikt over Funchal. Funchal er ikke på bildet, altså.

En dag jogget vi og løp i trapper og tok armhevinger. Det var gym på hotellet, men det var ikke noe for oss. Strike a pose etter joggings!

Og her skal vi gå tur neste gang vi drar til Madeira. Madeira er knall for flotte gåturer.

Alt i alt: Madeira anbefales. Spis god og sunn mat, drikk vin, gå turer, svøm, lei en bil og lev livet sakte! Bak meg er det en skyfoss som visstnok nesten er permanent tilstede mellom to fjellpass. Vi er oppe i nesten 1900 meters høyde på bildet. Det var ganske kjølig, og veldig, veldig fint.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!