Jeg briljerer på kjøkkenet om dagen. I alle fall synes jeg det selv. I går skulle jeg jo lage italienske koteletter, som ble til franske koteletter. Jeg kjøpte nemlig Provence-krydder i naiv tro at det var italiensk krydder, dumbass! Det er helt sant; jeg har en master fra LSE, asså. Åkke som, middagen ble god og jeg nynnet og sittedanset litt mens jeg spiste. Det er et godt tegn.

Koteletter og blomkålris ala Sara

  • To koteletter
  • Blomkål
  • Aubergin
  • Squash
  • Et egg
  • Olivenolje
  • Fetaost
  • Provence-krydder (eller noe annet spenstig krydder), salt og pepper

Hell god olivenolje på et fat og strø på krydder.

Vend kotelettene i dette og la det godgjøre seg et par timer. Selv jogget jeg ned på senteret, gjennomførte den seige økten og jogget hjem igjen. Første gang i mitt liv jeg har tatt 100 armhevinger på tærne på en dag, tror jeg. Det tok sin tid, kan du si, men jeg blir ikke bedre til å banke ut armhevinger ved å ta de på knærne, så da er det bare å ta to og to. Kotelettene koste seg jo i mellomtiden.

Skjær aubergin i skiver og hell over salt slik at auberginen ikke trekker til seg altfor mye olje under steking og blir soggy.

Rasp opp blomkålen på en vanlig rasper for å lage blomkålris. Kokes i sånn ca ti minutter kanskje.

Når blomkålrisen er ferdig kokt blandet jeg inn en halv pakke med fetaost og et egg og lot det stå på svak varme til resten av maten var ferdig. Fetaost er ikke noe jeg spiser for ofte (jeg holder meg for det meste unna ulike melkeprodukter), men jeg kom over denne typen på den lokale sjappa og slo til. Veldig god.

Jeg stekte aubergin for seg selv en stund, litt squash i en annen panne som jeg senere blandet med auberginen, og så stekte jeg kjøttet og voila! Middag en onsdag verdig. Smaker bedre enn det ser ut på bildet, helt sant.

Og her gjør hva jeg liker best å gjøre med et stykke kjøtt: spise med hendene.

Nå skal jeg jogge av meg litt stølhet!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!