Paleo er i vinden om dagen, noe jeg er svært glad for! Ann Kristin, fra Blisunn.no, skal ta en 30 dagers paleo challenge og har fått med seg flere lesere på dette. Hurra!

30 dager går faktisk fort, men underveis kan det virke lenge. For at de 30 dagene skal gå så lett som mulig, og være så fine og minneverdige som mulig har jeg noen råd på veien:

  1. Planlegg maten din flere dager i forveien. Bruk tid til å handle inn, sjekke oppskrifter og tilberede mat. Det er enklere å motstå fristelser når man har med seg mat i vesken eller vet man har mat nok hjemme.
  2. Vær åpen om utfordringen din til venner og familie. Blir du bedt på middag, kan du tilby å ta med egen mat eller fortelle verten/vertinnen hva som er lov og ikke lov. Mine venninner lagde spesialmat til meg, noe jeg satt stor pris på.
  3. Ikke gi opp. Vær tålmodig. For mange er det en stor overgang for kroppen å kun leve på paleo-mat. Mange opplever å få mindre energi en periode. For de fleste er dette bare midlertidig, og energien kommer enda sterkere tilbake! De første 14 dagene er for mange vanskeligst, etter dette er det transportetappe inn til målet.
  4. Ikke gi etter for «bare et glass vin» eller «bare en bit sjokolade; det er jo mørk sjokolade». Hele poenget er å holde seg helt unna sukker, kornprodukter, melkeprodukter og belgfrukter i 30 dager. Det betyr ikke nesten helt unna – det betyr ikke noe som helst av dette. 30 dager går fort, du klarer å holde deg unna!
  5. Sov nok! Gjerne åtte timer hver dag. Prioriter søvn.
  6. Lytt til kroppen. Du må kanskje ikke trene (hardt) om du føler at du mangler energi?
  7. Selv gikk jeg mindre ut for å spise under disse 30 dagene, men de gangene jeg gjorde det var det ikke noe problem å si til servitør at jeg «hadde gluten- og melkeallergi» (enklere å si det enn å greie ut om hva paleo challenge er).
  8. Det er lurt å ikke veie eller måle seg under de 30 dagene. Fokuser heller på hvordan kroppen føles, ikke hvordan den ser ut. Du kan veie deg og måle deg før, og etterpå, om vektreduksjon o. l er en del av grunnen til å ta paleo challenge.
  9. Kos deg! Lag god mat, be venner på mat, sjekk ut nye oppskrifter og nye grønnsaker og krydder. I 30 dager skal du skjemme bort kroppen din med de beste råvarer, så du kan jo skjemme bort smaksløkene i samme slengen!
  10. Når de 30 dagene er ferdig, ta inn en og en ingrediens for å sjekke etter allergier. Det vil si: test for eksempel melkeprodukter først, deretter kornprodukter. Om du spiser en pizza og blir bøttedårlig vet du ikke om du reagerer på melk eller på korn.

Det var det! Husk at kaffe og te er lov, krydder er lov, kokosmelk i kaffen er lov. Smør er ikke lov. Sjekk innholdsfortegnelsen på alt du kjøper – men best er jo å lage all mat fra bunnen av. Lykke til! Jeg er sikker på at du ikke angrer på disse 30 dagene!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!