Hola paleopipl,

Det har seg slik at jeg noenganger har litt melkeprodukter i kosten min. Ca en latte i uken (men da en god latte, ikke ræl fra 7-11), melk i kaffen en gang i blant, og her om dagen fetaost i kyllingfileten. Dette kalles for «cheat meals», og mange har et par cheat meals i uken, for eksempel om man lever etter 80/20-regelen: 80 prosent paleo og 20 prosent ikke-paleo. I denne oppskriften kan fetaost droppes om man vil unngå melkeprodukter, men jeg ville da erstattet den med feks bacon, for å gi spinaten litt smak. Mmmbacon.

Kyllingfilet med spinat og fetaost

  • 3 store kyllingfileter
  • 1 pakke spinat
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 pakke fetaost (dvs fetaost etter eget ønske, egentlig)
  • 5 hakkede, tørkede tomater
  • Salt og pepper til smak

Stek/varm spinaten i en wokpanne på midtre varme i omtrent fem minutter – til den er redusert til omtrent halvparten i størrelse, er myk og mørkere grønn. Fra sånn:

…til sånn:

Hell spinaten over i en bolle. Tilsett hakked presset hvitløk, fetaost i små biter og hakkede, soltørkede tomater (jeg skylte av oljen på disse først slik at blandingen ikke skulle bli så oljete) og salt og pepper etter smak. Bland.

Del kyllingfileten nesten i to deler. Legg blandingen på midten av den delte kyllingfileten, lukk så fileten igjen.

Legges på ildfast form. Stekes på 190 grader i ca 45 minutter. Snu gjerne fileten halvveis slik at den blir jevnt stekt.

Vi hadde søtpoteter som vi stekte i ovnen til. Om du vil ned i vekt, kan søtpotetene med fordel droppes.

Bon apetit!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!