I går gikk jeg endelig til innkjøp av en muffinsform. Før i tiden lagde jeg ekte muffins, asså sånne med hvetemel og sukker, i papirmuffinsformer, noe som gjorde at muffinsene aldri så veldig fine ut. Men, selvom det kanskje ikke bør røpes på en paleoblogg, jeg er en jævel på muffins. Nå har jeg ikke bakt på ett år kanskje, bortsett fra en eller to ganger hvor jeg har byttet ut hvetemel med kokos- og mandelmel, og sukker med en moden banan. Ergo «paleo», ref forrige innlegg.

Muffinsene jeg lagde i går har ingenting med muffins å gjøre, bortsett fra at de lages i muffinsformer. Jeg tror ikke papirmuffinsformer funker, så jeg gikk innom O.Mysterud på Sagene siden de hadde muffinsform i utstillingsvinduet. O.Mysterud er en ekte krimskramsforretning. Da Jon var innom der for noen måneder siden, hadde herren som jobber der på seg en blå, lang frakk. I går hadde han ikke på den – faktisk var han der ikke. Han som driver den indiske restauranten ved siden av åpnet døren for meg og forklarte at herren snart var tilbake. Da han kom tilbake etter en stund hadde jeg funnet muffinsformen, den kostet 98, mot 250 på Jernia. Jeg dro frem kortet. O.Mysterud tar selvfølgelig ikke kort. Fatter ikke helt at den sjappa går rundt.

Oppskrift eggemuffins med bacon og brokkoli og andre godsaker:

Ca åtte muffins.

  • 1 pakke bacon
  • 1/2 brokkoli, skåret i små blomster
  • 5 egg
  • 1 stor spiseskje kokosmelk
  • 1 neve hakket spinat
  • 1/3 rød paprika, hakkes
  • 1/2 t-skje bakepulver
  • Salt og pepper om du ønsker

Sett ovnen på 175 grader sånn sirkus.

Skjær baconet i små biter og stek til baconbitene er gyldne og sprø. Bland sammen med brokkoliblomstene – men brokkolien behøver ikke stekes.

Miks egg og kokosmelk i en bolle, sammen med evt krydderi. Bland inn den hakkede spinaten og paprikaen, og bakepulveret.

Fordel bacon- og brokkoliblandingen i muffinsformene.

Hell eggeblandingen over. Mine muffinsformer var helt fyllte – muffinsene hever ikke så mye. Stekes i 15 – 20 minutter.

Smaker godt både varme og kalde! Umiddelbar hit her i huset (leiligheten).

Vi hadde eggemuffins til frokost i dag. Jon stekte seg søtpoteter til.

Jeg hadde avocado og artisjokker.

Godt, hva? Ser for meg uendelige variasjonsmuligheter – her er det bare å leke seg frem!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!