Dette vil jeg si med en gang: lag dette i dag som tilbehør til kjøtt, kylling eller fisk. Ohlala, jeg storkoste meg til middag i går! Vi hadde kyllingfilet stekt i ovn og stekt, skivet sopp til.

Jeg lot meg inspirere av en oppskrift i Well Fed, boken til Melissa fra bloggen the clothes make the girl. Har nevnt henne før, og kommer til å nevne henne igjen, for hun er en paleogourmet som mine smaksløker takker til stadighet. Yummy in my tummy! Anbefaler deg å enten kjøpe boken hennes og/eller sjekke ut bloggen og oppskriftene hennes jevnlig! Bruk av krydder er (foreløpig!) ikke min sterkeste side; Melissa er en kryddermester. Originaloppskrift her!

Grønne bønner med hakkede mandler i smaksrik kokossaus:

2 personer

 • Kokosolje til steking
 • 2 små never med mandler, hakket
 • 1/2 løk, finhakket
 • 3 fedd hvitløk, knust
 • 1 teskje kumin
 • 1 teskje koriander
 • 1 teskje paprikapulver
 • Salt etter behov
 • 1 gedigen spiseskje med kokosnøttmelk (jeg har kokosnøttmelken i kjøleskapet slik at den stivner. Brukte spiseskje og helte i litt av vannet også)
 • 1 pose med grønne bønner (jeg brukte fryste; det var hva Rimi tilbød meg)
 • Saften fra 1/2 sitron

Kokeboken Well Fed og hvitvin blandet med blå bris. Var jo lørra!

Ha de hakkede mandlene i en stekepanne og stek de i kokosoljen til de er lysebrune. Hell de over i en bolle til senere bruk.

I den samme stekepannen som mandlene ble stekt, steker du løk, hvitløk og krydderiene til løken er myk og god, fem minutter ca.

Tilsett kokosmelken og bland godt før du tilsetter de grønne bønnene. Kok på lav varme til bønnene er møre.

Til slutt tilsetter du mandlene og presser litt sitronsaft over, rører og voila! Fantastisk tilbehør til en hver rett.

Gårsdagens middag. Nesten så jeg lager til middag i dag også!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!