Jeg hadde med tre venninner som ikke spiser paleo, og heller ikke visste stort om kostholdet. Sauvage er et hyggelig, rustikt lokale med et maleri på veggen hvor en mann klemmer på en elefant. Dette bildet kan gi feil assosiasjoner. Ikke at vi fikk assosiasjoner og fniste av disse assosiasjonene, men det kan gi assosiasjoner, altså. I etterpåklokskapens lys burde jeg ha tatt bilde av bildet.

På bordet foran oss satt en vennegjeng på åtte personer, på bordet til høyre for oss et par med en svigerforeldre, og ved siden av dem igjen to dresskledde menn som nøt godt av økologisk alkohol. Boris var på jobb, men det var to unge hipstere som var våre kelnere. De var hyggelige og litt susete. To av oss drakk øl, siden de faktisk serverer det. Økologisk, og uten at det står på menyen. Men som Boris sa: Berlin er Berlin. I Berlin drikkes det øl. For min del var dette den første turen til Berlin, og jeg har vært en del i Berlin, hvor jeg ikke har drukket øl. Jeg bestilte rødvin, også den økologisk. Karaffelen med vann hadde en grønn kvist i, jeg tror det var rosmarin.

Jeg bestilte argentisk roastbeef. Den var helt fantastisk. Mør og god. Og sausen! Den skulle jeg gjerne hatt oppskrift på. Som en fyldig bernaise bare bedre. To bestilte ragout med grillede blomkål ved siden. En fikk visst en veldig luftig mage på natten.

Roastbeef fra himmelen. Eller fra Argentina, da.

Den luftige ragouten

Mette ble vi likevel overtalt til dessert. Dessuten var mine jenter var nysgjerrige på dessert uten sukker. Går det an å få søtt og godt uten bruk av sukker eller syntetiske stoffer? Javisst! Vi bestilte alle sjokoladedesserten. Den var … legendarisk. Jeg har prøvd å smiske meg til oppskriften. Litt har jeg fått ut: The secret of the chocolate dessert is the homemade chocolate. We make it from raw cacaomasse, raw cacaobutter, coconutmilk and some coconutflowernectar. In the process it is only very moderately heated, so the micronutrients stay practically intact, which enhances the flavour. Ved en senere anledning skal jeg teste meg frem og oppdatere dere!

Det skal sies at jeg er svært subjektiv, og jeg er ingen matanmelder, men om du skal til Berlin bør du ta en tur innom Sauvage. I tillegg til at maten smakte godt og var sunn, er det veldig deilig å ikke være den vanskelige kunden som juger på seg laktose- og glutenintoleranse når jeg spiser ute. Og å kunne spise dessert. Kanskje vi kunne fått en liknende restaurant i Norge etterhvert? Jeg er med!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!