Det er visse ting jeg savner tidvis med å spise paleo. Jeg savner ikke boller, brød eller pasta, men jeg kan savne at Jon og jeg lager fajitas sammen til middag. Han er en racer på å pimpe sorte bønner. Og maistortillas til å snurre sammen alt innholdet er jo sabla godt. Jeg har lest at Palæo i Køben har wraps som de lager av egg, en slags tynn omelett altså, så jeg googlet ulike oppskrifter og lot det stå til. Som overskriften hinter: det ble ikke særlig vellykket. Alt innholdet ble supergodt, men tortillas? Nei.

Jeg fant en oppskrift som inneholdt egg, kokosmel, kumin, vann, lime, olivenolje og litt salt.

Dette ble til denne, som var den eneste vellykkede jeg fikk til. Tynne funker ikke, så røren må være ganske tykk. Skal grave dypere i paleotortillamaterien. Om du har noen tips å komme med er jeg lutter øre!

Men middagen ellers ble veldig god. Jeg lagde guacamole av avocado, hvitløk, sitron og en hakket tomat. Hjemmelaget guacamole er noe av det beste jeg vet.

Det strimlede svinekjøttet lot jeg ligge flere timer i en marinade bestående av hvitløk, chili, olivenolje, kumin, løk og pepper. Rett før jeg stekte det blandet jeg inn gul paprika, for å få alle farger på matbordet.

Og i tillegg lagde jeg salsa, i stedet for å kjøpe på glass som inneholder masse sukker og tilsetningsstoffer. Den lagde jeg av tomater, chili, hvitløk, lime og jalapenos. Den ble litt tynn – tror ikke det er nødvendig å bruke blender – men sterk og veldig god.

Og på min halve tortilla så maten sånn ut. Var supergodt!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!