Jeg har tidligere skrevet om forskjellen mellom LCHF og paleo. Litt av skepsisen jeg har mot LCHF er at det virker for meg som at det viktigste med dietten er å ikke spise karbiser, mens det ikke fokuseres særlig på matkvaliteten. Med det mener jeg at LCHF-bøker og blogger har stort fokus på kaker og søtt. Selvom noe inneholder lite karbohydrater, betyr det ikke at det er sunt!  Jeg opplever at paleoverden er mer opptatt av mat og ikke erstatningsmat. MEN! Jeg er jo ikke bedre enn at det til 17. mai og andre dager som er verdt å feires blir laget paleofiserte desserter, slik at jeg også kan spise noe søtt og ikke falle i kakemomsfella. I går prøvdebakte jeg sjokoladekake som det er oppskrift på under, og i morgen får dere oppskrift på en helt insane digg kake. Den er det ikke jeg som står bak, trumei!

Paleosaras sjokoladekake

  • 10 dadler
  • 1 banan
  • 4 egg
  • 1.5 dl kokosolje
  • 1.5 dl kokosmel
  • 2 ss raw kakaopulver
  • 2 dl sterk kaffe
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Kutt dadlene i små biter. Mos banan og bland den sammen med dadlene. Tilsett kokosolje og egg, rør rundt.

Bland de tørre ingrediensene og tilsett det i blandingen. Jeg bruker et sabla godt kakaopulver, kjøpt på Røtter.

Tilslutt tilsetter du kaffe. Rør godt!

Stekes i 35 min ca på 170 graders varme.

Denne lagde jeg i går til en fornøyd Jon. I dag er det ikke store biten igjen av kaken … Ser for meg at den også smaker godt til rørte, varme bær og en digg kopp kaffi.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!