Jøjemeg, paleopipl, gårsdagens spede forsøk på paleosjokoladekake knuste serveren min! Neeeeida. I alle fall fikk jeg ny nettstedsrekord, hurra! Velkommen til alle nye, håper dere titter innom regelmessig selv når jeg poster bilder av vanlig mat eller poser i speilet med treningstøy!

Kaken jeg skrev om i går er for enkle, utålmodige sjeler som undertegnede. Dagens kake er det Sandra som har laget oppskrift på. Sandra trener på CrossFit Oslo og er konditor av yrke som gjennomfører paleo challenge om dagen og er blitt paleofan (seff!). Da jeg spurte henne om å lage en snasen kake til 17. mai til inspirasjon til eder, kjære lesere (og til meg, og til en kjæreste som er glad i kaker), sa hun ja med en gang og etter litt grubling kom hun frem til denne. I kid you not!

Jon og jeg var innom CFO i går for å hente nok en kettlebell som han har kjøpt (den skal til pappa, men det vet ikke han. Bortsett fra at han får vite det nå, siden han abonnerer på bloggen min. Du får en på 16 kilo pappa, husk teknikk!) Og der var Sandra med denne kaken. Sånn så kaken etter fire personers innhogg.

Sandras supergode sommerkake

Ingredienser kompott:

  • 1 fersk ananas
  • 4 appelsiner
  • 1 vaniljestang (gjerne tahiti vanilje)

Ingredienser mandelbunn

  • 2 egg
  • 120 gram finhakkete mandler
  • 1 banan

Ingredienser kokoskrem

  • 2 eggehviter (lurt å bruke romtempererte egg)
  • 70 gram honning
  • Kokosmelk (fra kjøleskapet)

Fremgangsmåte (hold tunga rett i munnen, om ikke spiser du opp alt før det er ferdig!)

Kompott: Lag passe små biter av ananas og appelsin. Skrap ut vaniljestangen, ta med alt i (kastrullen). Kokes på middels varme i et kvarter, til ønsket konsistens. Ta kjelen av platen, sett lokk på, og la stå til senere.

Mandelbunn: Visp egg til eggeskum. Mos bananen og tilsett denne og mandelet NED i blandingen – slik at du ikke mister volumet på eggeskummet. Stekes i ovnen på 190 grader i ca 12 – 15 minutter.

Kokoskrem: Bland først 2 eggehvitter og honningen i en kjele, og varm det på svak varme. Rør hele tiden. Test temperaturen med fingeren. Brenner blandingen på neglebåndet, er det rett temperatur. Hell blandingen over i en bolle og visp det til det blir lik konsistens som krem. Ta kokosmelk fra kjøleskapet og rør litt i det. Vend så litt og litt av marengsen ned i kokoskremen. Bruk så mye du vil.

Til slutt setter du alt sammen: Først mandelbunn, så kompott, så kokoskrem. Pynt med friske bær. La herligheten stå i kjøleskapet en stund før servering slik at kokoskremen blir kald og stiv.

Enjoy!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!