Overskriften får meg til å nynne goooood booook tuttiruttutttt. Så gammal er jeg blitt!

Men før dagens boktips for paleobokormene der ute (jeg vet dere finnes!) er det på sin plass å nevne dagens trening. Denna boddyn her er laget på korte, intensive økter. Før var jeg cardiofan og jogget og jogget i over en time flere ganger i uken. Jeg digger å jogge enda asså, men ikke så ofte som før. Og; selvom det ikke er mitt fokusområde: Jeg har lavere fettprosent nå enn før. Trenger man å trene i timesvis for å oppnå resultater? Såvisst ikke. Selv har jeg bedre ting å bruke tiden min på enn lange økter. I dag, for eksempel, har det gått i ett, men jeg prioriterer å trene selv med mye arbeid. I dag prioriterte jeg en power nap også, før trening. Jeg tok med en sporty kollega på det lokale treningssenteret, vi varmet opp og så kjørte vi 10 repetisjoner, 9, 8, 7, 6 —- 1 repetisjon av:

  • Burpees
  • Knebøy (air squat, kun kroppsvekt)

Jeg brukte 5 minutter og 15 sekunder, kollega 5 minutter og 52 sekunder (måtte slå henne vettuuu). Det var det! Kjapt, grådig slitsomt, og effektivt. Me like. You should like!

Atter et bilde av meg i treningstøy, tommel opp og et halvveis tilgjort ansikt. Jadda!

Så over til dagens egentlige tema, nemlig bøker jeg synes er nyttig om kosthold. Jeg skal lage en litteraturliste etter hvert, og også tipse om bøker jeg kommer over. Jeg er nesten ferdig med Gary Taubes’ Good Calories Bad Calories. Den er tykk, og er kanskje ikke den første boken jeg ville lest om du er nysgjerrig på paleo. Jeg har likevel hatt stor glede av å lese den. Taubes er vitenskapsjournalist som etter syv år med research skrev denne boken. Han tar for seg kolesterolmyten, hvorfor et høyt inntak av karbohydrater fører til fedme, hvorfor det å telle kalorier er feil, hvorfor det ikke «bare er å røre på seg mer og spise mindre» for å gå ned i vekt. Spesielt det siste brenner jeg for. Jeg får vondt inne i meg når jeg ser reklamer som sier «kun tretti kalorier» eller når treningsblader/blogger/damemagasiner skriver om «slik brenner du 500 kalorier og når du har brent 5000 kalorier da har du gått ned en halv kilo og det er bare skikkelig bra rett før sommeren.» Faktisk blir jeg jærskla hissig av det, for det ødelegger så himla mye for folk! Gå og sulte seg, ikke gå ned i vekt, spise mer enn nødvendig og feil når du først tillater deg å spise … ond sirkel som fører til dårlig mestringsfølelse, dårlig kroppsbilde, dårlig helse. Grrrrr! Anyways. For en liten innføring til Taubes univers, anbefaler jeg å lese en artikkel han har skrevet. Neste punkt på listen er å lese en annen bok han har skrevet som heter «Why we get fat and what to do about it». Den leser jeg på nå, for den er enklere å ha med i min pendlekoffert. Den er også lettere tilgjengelig enn førstnevnte bok. Les, folkens!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!