Hola, paleopipl!

Har gått igjennom kommentarene og ser at jeg har flere enn en gang skrevet «takk for tips, innlegg om det kommer snart!» Duh … Grunnet enn usedvanlig vår og forsommer og sommer har jeg forsømt mine blogglige plikter litt. Jeg skal komme sånn passe sterkt tilbake, lover lzm!

Her er et knippe av spørsmålene dere har stilt og som jeg kun sånn passe, i beste fall, har svart på:

 • Skrive litt om det sosiale aspektet ved paleo
 • Mentale tips – hvordan oppnå mål
 • Kettlebelløvelser
 • Matvaner: måltider hver dag, hva jeg spiser til frokost, lunsj og middag
 • Hvordan komme i gang med paleo
 • Eksempler på frokost, og mat til å ha med seg på skole/jobb
 • Løpeskoinnlegg
 • Hvordan lage paleomajones

Jeg starter med det siste først, siden jeg for første gang i mitt liv lagde majones i går. Vi har nemlig fått knall kjøkkenmaskin av svigers (eller … Jon fikk den i bursdagsgave, men jeg bruker’n minst like mye som ham!) som er perfekt til det aller meste av mat som trenger en maskin (hm). De andre spørsmålene skal få svar utover sommeren og sensommeren. Send gjerne inn flere, alle spørsmål (og kommentarer) mottas med varm takk og imaginær klem, helt sant.

Oppskriften på majonesen jeg lagde i går var fra boken Well Fed, som jeg som alltid anbefaler på det varmeste. Bare å bla igjennom den kokeboken gjør meg lykkelig og nynnende. På nettsiden til Mel finner du originaloppskriften, her er den på norsk:

 • 1 egg
 • 2 ss sitronsaft
 • 1/2 ts tørr sennep
 • 1/2 ts salt
 • 1/4 kopp + ca en kopp olivenolje (1 kopp er ca 2.4 dl)

Viktig at alt har romtemperatur. Jeg lot egget ligge ute i om lag tre timer før jeg begynte på herligheten. Lagde alt i en blender, på lav fart. Miks først sammen egg, sitronsaft, 1/4 kopp med olivenolje, salt og sennep til det har blandet seg. Det tar ikke mange sekundene.

Deretter begynner tålmodighetsarbeidet. Hell den resterende koppen med olivenolje saaaaaakte i blenderen mens den står på lav fart. Tyyyynn stråle. Det kan ta flere minutter! Jeg vet ikke hvor lang tid jeg brukte, men sikkert to minutter, og så plutselig! skjer magien: Jeg hørte et lite ploff og blandingen ble med ett hvitere og tykkere. Majones. Mmmm Mels majones!

Mills go home! Om du vil vite hva majonesen til Mills inneholder så er det som følger: Sojaolje, vann, eggeplomme (5%), eddik, sukker, salt, ulike fortykningsmidler og konserveringsmidler og surhetsregulerende midler og litt fargestoffer. Ønsker vi sojaolje, eller vegetabilske oljer, i kroppen vår? Svaret er nei. Det ønsker vi ikke. Vi liker fett, men vi liker ikke dårlige fettkilder! Mills smaker godt, jeg innrømmer det, men når man kan lage sin egen som smaker like godt og inneholder en olje som kroppen sier tusen takk til når den får det servert, da er vel valget enkelt?

Datoen egget går ut er datoen majonesen din også går ut.

Frokost i dag: Avocado, tunfisk, agurk og hjemmelaget majones. Høy lykkescore. Eneste er at olivenoljen vi har smaker veldig mye, så et tips er å bruke en litt nøytral olivenolje.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!