For lenge siden kom det spørsmål om hvilke kettlebellsøvelser jeg bruker når jeg trener kettlebells. I går tok Jon og jeg affære og tok noen bilder i parken. Jeg trener en del kettlebells om dagen, samt grunnleggende kroppsvektøvelser, fordi jeg ikke er så mye på CrossFit Oslo nå på sommeren. Har en innebygget aversjon mot å trene innendørs i sommerhalvåret. Har litt dårlig samvittighet fordi jeg ikke har løftet tungt skrot på en stund, men tjah, det er jo så tipptopp å trene variert i hagen eller jogge i fine Oslo.

Jeg varierer mellom en mengde øvelser og varierer også med antall repetisjoner. En dag kan jeg ha fem runder av et sett med øvelser som har ulikt antall reps, en annen dag kan det være så mange reps som mulig av noen andre øvelser innen et visst tidsrom, etc. Variasjon er nøkkelen!

Typiske kroppsvektsøvelser jeg bruker:

 • Armhevinger
 • Double unders (hoppetau)
 • Knebøy
 • Gående utfall
 • Situps
 • Planken
 • Burpees

Typiske kettlebellsøvelser jeg bruker:

 • Swings (både en- og tohånds, og både american og russian)
 • Goblet squats
 • Press
 • Push press
 • Snatch
 • Roing
 • Armhevinger mellom to kettlebells
 • Ettbens markløft
 • Good mornings
 • Turkish get up

Mye lingo for den som ikke er inne i kettlebellverden! Jon holder kettlebellkurs på CrossFit Oslo førstkommende søndag, altså 19. august. Har man først lært grunnleggende og god teknikk er det lett å variere treningen i det uendelige! Jon har tre ulike kettlebells-sertifiseringer, så han kan sine saker. Om du har noen spørsmål til kurset, send en mail til jon(at)cfoslo.no. Du kan også bestille billige kettlebells gjennom ham – gode konkurransekuler lik de vi har en drøss av.

 

Her gjør jeg en american swing. Husk å stramme kjernemuskulaturen!

Dette er en russian swing. Jeg tar rollen som modell svært alvorlig.

Her er en good morning: kettlebellen bak nakken, bøy deg fremover med strake ben. Tar godt på bakside lår. Hold kjernemuskulaturen tight. Hovedsaklig bruker jeg den til oppvarming, men i går brukte jeg den da jeg kjørte tabata.

Her er toppen av en press/push press/push jerk/snatch. Rettet nesten rettet ut armen, ser jeg. Serrrriøs sara.

Og her er bunnen av en armheving med to kettlebells. Finfin øvelse! Den er tyngre enn vanlige armhevinger.

Her gjør Jon en turkish get up. Ikke i parken, som du ser. Men den funker der også.

Og her driver han med sjonglering.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!