2. oktober (med offisiell dato 12. oktober) åpner Mathallen på Vulkan i Oslo. Er det noen som gleder seg, er det undertegnede! Ser for meg å gå rundt der litt sånn halvsiklende på alle godsakene som blir tilbydt, og komme hjem med masse matvarer litt uten mål og mening og et slitent visakort. Til helgen skal jeg på matbloggtreff på Mathallen for å se hvordan det blir og forhåpentligvis få noen masse smaksprøver. Hjemmelaget pølse fra Valdres? Ned i min mage! Variert asiatisk tapas? Ohyez! Fairtrade mørk sjokolade? Takk, jeg tar gjerne to! Skal det være krabbe eller østers? Ja takk begge deler. Med andre ord, jeg gleder meg. Hos kulturmeglerne kan du lese oversikten over hva som skal tilbys i Mathallen. Om du ikke orker å klikke på linken, har jeg plukket ut de jeg gleder meg mest til å sjekke ut:

 • I Kongens Hage
  Noen av de mest innovative matprodusentene fra området rundt Oslofjorden har gått sammen for å selge og markedsføre sine produkter under navnet «I Kongens Hage». Et regionalt gårdsutsalg med virkelig kortreiste varer, av høy kvalitet – som egg fra Vingulmark og eplebaserte drikker fra Egge Gård.
 • Smak av Valdres
  Skal tilby det ypperste av det Valdres kan frembringe av lokalprodusert mat og drikke – med både butikk og serverringssted. Utvalget vil variere gjennom året, men i bunnen vil det ligge sikre kort som rakfisk, ost, kurv(spekepølse), fenalår, spekeskinke, lefse, flatbrød, god drikke og andre spesialiteter.
 • Friends Fair Trade
  En miljøvennlig og rettferdig butikk. De har trolig Nordens største utvalg av Fair Trade-produkter og veldig mange av disse er i tillegg økologiske, biodynamiske eller resirkulerte.
 • Den blinde ku (for de gangene jeg inkluderer litt melk i kosten!)
  Ostene fra Den blinde Ku har siden starten i 1998 høstet stor annerkjennelse og har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser for sin kvalitet. Den blinde Ku har over 25 forskjellig ostevarianter, med utradisjonelle navn som Blåmandag og Møøzzarella.
 • Frøya Sjømat
  En sjømatbutikk spesialisert på skalldyr. Spesialitetene er kamskjell, reker, østers, krabbe og blåskjell. Ambisjonen er å skape et spesialutsalg av det beste Norge har innenfor skalldyr.
 • Annis Pølsemakeri
  En spesialisert slakterforretning som vil tilby det beste vi har her i landet innen kjøtt, slakt, pålegg, ferdigstekte produkter, pølser, spekemat med mer.
 • Solberg & Hansen
  Åpner en kaffe/te-bar og -butikk der du kan lære om, nyte og handle kaffe og te av de beste i bransjen.
 • Stange Gårdsprodukter
  Åpner en konseptbutikk der de presenterer og selger fjærkre og tilhørende gårdsprodukter. Stange fokuserer på høy kvalitet både når det gjelder råvarer og kompetanse i butikken.
 • Slakterhuset
  Endelig kommer den gode gamle slakterbutikken tilbake. Bemannet med et inspirert og kompetent team, og med unike høykvalitets kjøttvarer i disken. Slakterhuset vil bringe godt kjøtt til folket, til en uslåelig kombinasjon av pris/kvalitet og alltid med et smil.

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!