Jess, var jo på matbloggtreff på Mathallen Oslo i går, som åpner 2. oktober. Det gleder jeg meg til. I går var det foredrag om hvorfor mathallen, hva slags utstillere som var der og hvorfor nettopp de var plukket ut, krav til utstillere og litt om forventninger og forhåpninger. Dessuten var Innovasjon Norge der med en (svært lite innovativ) presentasjon om Matstreif. Åkke som, det mest spennende var jo å treffe utstillere og å få smaksrpøver. Omtrent tyve ulike ustillere hadde fått hvert sitt bord og kjempet om matbloggernes gunst, mens vi kjempet om utstillerens gunst.

Dette observerte jeg:

Jærskla mye ost. Vi nordmenn må være glade i ost? Det var ost på annethvert bord. Den blinde ku hadde utstilling (hyggelig dame), det var ost fra Valdres, spansk ost, Tine skal ha en ostebutikk uten Tine-navn, Melkerampa, (folkene derfra hadde de sprekeste forklene og tilogmed en pc som viste hvordan butikken ble), det var ost nordfra og fra Oslo-området (såvidt jeg husker), og i det hele tatt. For oste-elskere blir Mathallen deres himmel.

Kun tre utstillere hadde goodiebags: Fairtrade-folkene, den italienske butikken og kaffesjappa Solberg&Hansen. Alle utstillere hadde smaksprøver, men for min del ville det vært enklere å huske de ulike utstillerene bedre om de hadde gitt med en pitteliten ting som jeg kunne hatt i en stor Mathallenpose, for eksempel. De fleste hadde et presentasjonsark, i det minste.

Mye god mat: Pølsene fra Annis pølsmemakeri, for eksempel. Hun er fra Ringebu, og slakteren på Ringebu er jeg skikkelig glad i. Den italienske butikken, Via Italia, ga meg en helt fantastisk skinke fra økologisk gris som løp rundt på et vulkanmineralsted i Italia og var stort sett griselykkelig hele tiden. De skal også selge olivenoljer og har knyttet til seg en fyr som er profesjonell olivenoljesmaker (jeg burde ha notert navnet hans). Atelier Asian Tapas (tror jeg det var) serverte meg marinert oksekjøtt som var uuuuutrolig godt. Fairtrade er fint å ha til å kjøpe økologisk sjokolade og annet snacks (om man da ikke bestiller det billigere for iHerb, men litt av gleden er jo å impulskjøpe slikt). Jeg prøvesmakte litt ost, mye godt, bare å glede seg (om man vil ha ost i livet i ny og ne). Stangeriet, altså Stange gårdskylling, serverte meg megagode kyllinglår. Mer av Stange! Han ga meg også gode tips hvordan vi skal tilberede Stangekyllingen som ligger i fryseren vår. Champagneria ga meg god skinke fra Spania. I Kongens hage serverte kanin, elgkarbonader og to typer fisk. Jeg kjenner jeg allerede er fan av kanin. Søtt dyr, god middag.

Jeg smakte ikke på mat som lå på brødskiver/kjeks/wraps, så gikk glipp av en del smaksprøver. For de som spiser korn så bakevarene gode ut, asså.

Summa summarum: Oslo trenger en mathall. Den første måneden blir det holdt masse kurs for alle som vil, noe jeg skal benytte meg av. Det er massevis av matkunnskap som jeg ikke har i hodet mitt enda. Jeg liker at det er fokus på gode råvarer, unike produkter og sesongbasert mat. De jeg snakket med i går var kunnskapsrike og engasjerte. Jeg tror en mathall vil bidra til å styrke matinteresse og -kultur ytterligere. Og for de av oss som lever så og si paleo, blir mathallen et ypperlig utfartssted for å finne godt kjøtt, god fisk, flotte grønnsaker, spennende tilberedningsmåter og treffe likesinnede matnerder.

Under et knippe bilder. Selvom jeg låner Jons bra kamera blir det sjeldent scwung over mine bilder; mine fotografegenskaper er langt under pari.

Marinert biffkjøtt

Pølser fra hu’ Anni

Stangeriets smaksprøve

Kanin etc. I løpet av høsten blir det kanin i denna kåken!

Tartar med vaktelegg (tror jeg) og revet pepperrot. Elsker tartar.

Flere matbloggtreff, jeg er med! Kom hjem mett og blid.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!