30dagers, aka Paleo Challenge, er over i kåken for denne gang forrige lørdag. Det skal jeg fortelle mer om til uken, tipper jeg! Det er helg og på tide med en liten kakeoppskrift fra frøkna. Kaken passer ikke for de som er på paleo challenge eller de som ønsker en lavkarbokake som kos. For rawfood-tilghengere passer den derimot perfekt, siden det faktisk er en rawfood-kake. Jeg lot meg inspirere av en oppskrift jeg fant på forbrukeravisen Dagbladet for en tid tilbake, men som alltid mikset og trikset jeg selv på lykke og fromme. Godt ble det! Kaken forsvant og lovord ble gitt. Synes den var ganske god selv også.

Banan- og bærkake

Bunn:

 • Ca 1 dl dadler
 • 1 dl revet kokos
 • 1 dl grovhakkede nøtter, valgfri. Jeg blandet hassel- og valnøtter.
 • Vann til utjevning i blenderen

Banankrem:

 • 2 dl usaltede og urøstede cashews
 • 3 modne bananer
 • 3 ss kokosolje
 • 1/2 – 1 ss raw kakaopulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1/2 dl honning
 • 2 ts fiberhusk

Begynn med bunnen. Ha alle ingrediensene i en sabla bra blender og miks etter beste evne. Dadlene er jo ganske klissete, så jeg måtte flere ganger flytte på blandingen oppe i blenderen. Vannet tilsatte jeg litt og litt.

Når det er en sammenhengende masse legger du den jevnt utover en liten rundform (bruk gjerne bakepapir) og setter den i fryseren en tid.

Banankremen lages på samme måte. Alt i blenderen. Jeg må innrømme at selve blandingen rett fra blender smaker fantastisk. Ohla. Blandingen heller du jevnt over den stivnede bunnen. Igjen tar du den i fryseren et par timer.

Pynt så med sesongens bær. Jeg brukte bringebær og blåbær.

Dessverre har jeg bare ett bilde av kaken fordi jeg i all konsentrasjonen av å blande alt dette herreher glemte å også fungere som fotograf.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!