Jon imponerer stadig. Mens jeg jobbet etter jobb, kokkelerte denne fine mannen så god mat at jeg logret med min imaginære hale og ønsket det var minst en porsjon til med mat.

DSC_7103

Vi har julekalender her i heimen, for første gang. Jeg får gave på partall, Jon på oddetall. Men på lørdag, første desember, fikk og ga vi begge gaver. Jeg våknet klokken ni og klappet i hendene og ropte gave, gave! Jon var ikke så ivrig etter å stå opp for å hente gavene fra stuen (jeg drar preggiskortet når det passer seg, vøtt). Åkke som. Han fikk en matt aftershave til hodet sitt når han shaver toppen sin. Jeg fikk The four hour chef. Yeah! (Jeg burde kanskje ta det som et hint at jeg fikk kokebok?) Beste navnet på en oppskrift er Sexy Time Steak. Jeg gleder meg til Sexy Time Steak! Noe inspirert av STS mekket Jon dagens deilige entrecote. Anbefaler å teste asap!

Jons deilige entrecote

Ingredienser er to stk entrecote, hvitløk, salt og pepper.

Tørk av kjøttet med tørkerullpapir. Kutt opp et fedd hvitløk og gni hvitløket på kjøttet som om hvitløken var et viskelær. Ta på salt og pepper. Slenges i varm panne og stekes i smør (som er brunt pga varmen) i et drøyt minutt på hver side til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.

Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en ildfast form med litt smør og ha et par hakkede par fedd hvitløk i bunn, og legg kjøttet oppå hvitløken. La stå i ovnen i ca 7-8 minutter. Ta ut og la kjøttet hvile noen minutter før du kan ny-y-y-yte lekkerbisken av et kjøttstykke.

Vi hadde blomkål og søtpotet som tilbehør. Og blå bris. Et stk hverdagslykke der altså.

DSC_7104

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!