Jeg reklamerte før jul om Jons gulrot- og eplebrød. På tide med oppskrift, for brødet er supergodt og bør prøves andre steder enn i denna heimen!

DSC_7170

Men først. Noen som meg som lurer på om de aldri vil bli sultne igjen? Jeg har ikke vært så nøye på paleo siden julaften. Merker jeg det på kroppen? Javisst. Blodsukkersvingninger er slitsomt, ass! Og jeg føler meg oppblåst og er varierende i magen og mer sliten – blant annet. Men. Noen dager i julen får være ok. Det er ca 10 uker til Mini popper ut, og frem til det skal jeg gi henne kvalitetsmat de luxe. Og kvalitetsmat, det er Jons gulrot- og eplebrød.

Vi har en god food processor som også har juicer. Den er sjeldent i bruk, men de få gangene vi har brukt den, synes vi det er synd å kaste alle restene fra feks gulrøttene og eplene som brukes i juicen (Jon tåler ikke rå gulrøtter og epler, så han koker juicen før han drikker den). Googlefan som min samboer er, fant han frem denne oppskriften og modifiserte den noe.

Jons megagode gulrot- og eplebrød

Pulp fra 3 epler og ca 700g gulrøtter.
Kan bruke raspede epler og gulrøtter hvis man ikke har juicer.

 • 5 dl pulp
 • 2,5 dl mandelmel
 • 2 bananer
 • 4 egg
 • 125g honning
 • 0,5 dl sukrin (kan sløyfes om du ønsker mindre søtt brød)
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts kanel (kan sløyfes)
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 2 håndfuller grovhakkede valnøtter
 • 1,5 håndfuller hakkede rosiner

DSC_7157
Alt smelles sammen i en mikser.

DSC_7158

Deigen has over i en brødform smurt inn med litt smør eller olje.

DSC_7163

Stekes på 170 grader i gud vet hvor lenge. Vi satt på timeren men hørte den ikke. 45 min kanskje.

DSC_7164

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!