Ohlala, for et år 2012 har vært! Jon og jeg har kjøpt leilighet, jeg har både jobbet for meg selv og så landet drømmejobben som jeg har nå, vi er blitt gravide og venter en liten aktiv jente i mars, vi har reist litt: København, Gøteborg, Madeira, Kroatia, Dubai og Berlin, jeg har vært med på å utgi bok, holdt en paleo challenge, holdt et paleo-foredrag på Lille Månes høstkonferanse, jobbet litt som trener på fritiden og fått stadig flere lesere på bloggen og følgere på instagram. Ikke verst!

Det første som slår meg når jeg ser igjennom bildene fra 2012 er at jeg har spist helt utrolig mye god mat. Tror 2012 er det beste matåret noensinne. Bare se:

DSC_7141

Lammeburger med søtpoteter, salat og spinatpesto var suksess da svigers&svigers besøkte oss tidligere i desember. Jon og jeg hadde håpet på rester, men de eldre hadde god apetitt og rensket bordet for mat.

IMG_1339

Min favorittrett: kylling med dadler og bacon. Mæn. Enkel lykke, det der. Jeg vet ikke om det er et kvalitetstegn, men pappa liker denne retten skikkelig godt.

Høykvalitetsbilde!

Det var en stund at kokosmelk, rå kakaoniblets og valnøtter var cirka det beste jeg fikk til dessert. Det var før jeg ble gravid, asså, så det er godt på ordentlig, ikke gravid-craving-godt.

squids

På Madeira spiste jeg opptil flere porsjoner av blekksprut. Elsker blekksprut. Så. Himla. Godt.

paskeegg_ferdigDisse kjøtteggene, fra boken Well Fed, har siden gått sin seiersgang på flere fine blogger. Det kan jeg like! Supergode prottisbomber som er enkle å ha med på tur eller gomse kalde som mellommåltid.

mine eggemuffinsDisse frokosteggemuffinsene har blitt en favoritt hos min bestekompis. Han er en særdeles smart fyr, noe som indikerer at frokosteggemuffinsene virkelig er gode. Tror jeg skal lage disse i morgen, faktisk.

bønner ferdigNok et vinnermåltid fra Well Fed. Sausen til brekkbønnene er episk god.

Boris og meg på kjøkkenet

dessertPå paleorestauranten Sauvage Berlin (i Berlin, seff) fikk jeg hilse på og intervjue sjefen sjøl, Boris, og vi fikk servert en helt utrolig fantastisk dessert. Skulle ønske jeg hadde oppskriften.

DSC_6824

Før jeg ble gravid var dette min faste frokost: røkelaks, dampet spinat med egg rørt inn og litt salat. Tilsett kaffe tilbredt med aeropress og du har en perfekt start på dagen!

DSC_6833Våren kom og vi grillet en del. Salat og dampet eller grillet asparges er noe jeg spiser så ofte jeg kan når asparges er i sesong. Man blir jo nesten lykkelig av å se det bildet, er du ikke enig?

ferdigkakeDenne kaken er min mest populære bloggpost noen sinne. Sandra, som trener på CrossFit Oslo, og er konditor, lagde denne oppskriften og kaken er helt paleo. Litt intrikat å lage for enkle sjeler som meg, men veldig verdt strevet. Flott kake til nasjonaldagen, skriv det bak øret nå!

20120719-132035.jpgI juli hadde vi en ukes ferie i Kroatia. Jeg var nygravid og spiste små blekksprut og spinat cirka hver dag. Eller – spinat spiste jeg hver dag. I begynnelsen av graviditeten var spinat det beste jeg kunne spise.

Søndagsfrokost: Jons eminente grønnsaksomelett, og rester fra lørdagens salat. Etter Kroatia gjennomførte Jon en tredve dagers paleo challenge og jeg ble servert digg mat hver dag (for de som følger meg på instagram vet at sånn er det litt fremdeles, hehe!). Omelett til frokost var dagligdags. Nam!

supersmoothie_paleolivJon lagde også en del smoothies en stund, med masse spinat og kokosmelk i. Er så godt! Og gjør godt for kropp og sjel også.

tacoskjellDet var en stund tidligere i graviditeten at jeg kunne spist paleotaco hver dag. Jeg koste meg gløgg hver eneste gang. (Litt ost, som du ser her, og gjerne med seterrømme. Crazy!)

Som du ser: mye god mat! Og maten er ikke vanskelig å lage, heller. De neste oppsummeringspostene innebærer trening, medieoppslag, litteratur og annet moro. Stay tuned!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!