Hallais!

Jeg er fremdeles sykemeldt og merker til min store overraskelse at det gjør godt for kroppen. Tempoet er nemlig ikke særlig høyt. I går sto jeg opp ganske sent, lagde brunsj, hvilte litt, vi gikk en kort tur, så hvilte jeg litt til før vi dro på CrossFit Oslo hvor Jon trente og jeg gravidtrente veldig lett. Vel hjemme lagde jeg middag også hvilte jeg frem til jeg sovnet. Håper dog medisinen virker, for jeg foretrekker jo å ha litt høyere tempo enn det her, og jeg foretrekker å være på jobb fremfor hjemme. Planen i dag er å … hvile.

Bilder januar2013

Anyways. De som følger meg på Instagram (paleoliv) vet at Jon og jeg er glad i god kaffe. Vi drikker ikke så mye kaffe, men den kaffen vi drikker er alltid god. I begynnelsen av graviditeten var jeg litt stresset på om jeg kunne drikke kaffe eller ikke. Jeg vet noen gravide holder seg unna, og jeg vet andre som absolutt ikke har lyst på kaffe i det hele tatt. Jeg har valgt å ha en maks på to kopper hver dag, i gjennomsnitt. Siden jeg ikke lenger drikker kaffe på jobb (den synes jeg smaker så vondt), drikker jeg ofte kun en kopp om dagen, som jeg kjøper på vei til jobb.

Noen mener at kaffe utgår på paleo, andre har det i kosten sin. Jeg tenker at om du reagerer negativt på koffein, bør du kutte ut. Jeg tror heller ikke å drikke mange kopper daglig er særlig sunt. Men et par-tre kopper mens du samtidig husker på å drikke vann, det synes jeg er ok. Føl deg frem. Jeg kan unnlate å drikke kaffe, men gurimalla så godt det er med en god slant også. Dårlig kaffe styrer jeg unna. I Oslo foretrekker jeg å kjøpe kaffe på Stockfleths og Java. Fuglen og Tim Wendelboes kaffebar på Løkka er også gode, men dit drar jeg sjeldent. På Stockfleths og Java får du også god cappucino og latte. Waynes, for eksempel, er ikke mye å skryte av, spørrumei (latten der smaker ofte … herk). Dagens kaffe derfra duger, men det er det. Vi kan handle bønner og dagens kaffi på Kaffebrenneriet, men ikke noe annet.

Nei, takke seg til Jon og Saras kaffebar! Jon tok seg bryet i går med å ta bilder av kaffeprosessen på kaffitraktern i går ettermiddag. Som du ser av bildene over har vi både aeropress og en manuell kaffetrakter. (Vi har en bialetti espressokanne også, men synes at smaken blir for bitter, så den står litt bortgjemt i et skap). Fordi malingsgraden til bønnene er ulik på aeropress og kaffetrakter gikk vi i julen til innkjøp av en kvern. Slik slipper vi å handle en pose med kaffe for hver metode. Når vi skal ha lite kaffe, lager vi på aeropress, når vi har gjester eller lange helgefrokoster trakter vi. Jeg liker aeropress best, egentlig. Mild smak og går raskt å lage.

Trinn 1: veie bønner
DSC_7304Vekten vi har er kjøpt hos SolbergHansen på Mathallen (tror jeg). Der kan man også trygt kjøpe kaffe, forresten, samtidig som man kan slå av en dyptgående prat om kaffe. Liker! Til en halv liter vann bruker vi 33 gram bønner. Mal. Vår kaffekvern kommer fra Wilfa. Ikke den dyreste, men siden vi har Wilfa kaffetrakter passet den bra inn. Dessuten behøver vi ikke en kvern som maler til espressomaskiner siden vi ikke bruker det.

Trinn 2: Lag kaffin
DSC_7311Hell det kokende vannet over de malte kaffebønnene. Siden Wilfa svart ikke har varmeelement under kaffekolben, foretrekker Jon å varme opp den på forhånd, siden helleprosessen tar litt tid. Slik holder kaffen seg varm lengre. Tim Wendelboe har vært med på utviklingen av Wilfa Svart, og nektet varmeelement fordi det forringer kaffesmaken. Og ser du boblene? Det er tegn på at kaffen er fersk!

Trinn 3: vær litt tålmodig
DSC_7319Her ser du utstyret: vekten, kvern i bakgrunnen og god kaffe in da makin’.

Trinn fire: kos deg gløgg
DSC_7329
Velg gjerne en kaffikopp som matcher dagens outfit.

PS: Det med Nespresso har jeg aldri forstått. Overpriset kaffe som ikke smaker særlig godt? Og de små kapslene blir jo bare til søppel, ikke særlig miljøvennlig!

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!