Siden jeg ble kjent med Jon august 2009 har han skrytt av at han lager et utrolig godt bananbrød. Det har vært greit mye skryt og dertil lite action på bananbrødfronten. En unnskyldning er at oppskriften er i USA, en annen er at jeg ikke spiser kornprodukter. Siste argument er gyldig.

Men det går jo an å paleoifisere en brødoppskrift! Jon fikk nylig ut finger’n og disket opp. Jaggu på tide foråsiresånn. Til bananbrød er det lurt med gamle bananer, type bananer som butikker er på vei til å kaste. Da er de søte, myke og gode. Denne oppskriften gir supergode og saftige brød, som er tyngre enn tradisjonelle bananbrød. Nomnom! Originaloppskrift herfra, pimpet litt.

Jons bananbrød

  • 3 egg
  • 4-5 ss honning
  • 60 g smeltet smør (evt 4ss med olivenolje eller ghee)
  • 4 små moste overmodne bananer (3 hvis de er store)
  • 1ts vaniljesukker
  • 1ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 4,5 dl mandelmel

Pisk eggeplommene og honningen i ca fem min til det blir litt fluffy. Ha i smeltet smør og bananer, og miks dette sammen. Bland i de tørre ingrediensene – ha i litt av gangen. I en annen bolle pisker du eggehvitene stive. Vend inn eggehvitene i deigen, noe som kan være litt tricky siden deigen er veldig tung.

DSC_7181Om du ønsker kan du blande inn litt valnøtter eller andre nøtter. Dropp kanel om du vil ha en mindre kakete smak. Pynt gjerne med hakkede nøtter.

DSC_7186Stekes i 40 – 45 minutter på 175 grader. Nyt!

DSC_7188

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!