Jeg har jobbet fullt denne uken, og har tre uker igjen bare før mammapermisjon. Omg, lzm! Energien er tilbake på topp etter infeksjonen, så blir nok 100 prosent frem til permisjon. Det kan jeg like! Utrolig at det kun er litt over seks uker til termin …

På lanseringen på tirsdag hadde Bølgen&Moi laget Nøtteboller med blåbær til dessert, fra boken Naturlig Mat. Jeg hadde ikke testet de før og ble så glad av den gode smaken! De er enkle å lage – bortsett fra at dadlene satt seg fast i vår blender og jeg ble grisehissig (sorry, freddas ettermiddah, you know). Total tid: maks et kvarter.
DSC_7349

De er proppfulle av godsaker for kropp og hjerne: makademianøtter, valnøtter, kokosfett og blåbær. Perfekt både for små og voksne!

Nøtteboller med blåbær

  • 4 dadler uten sten
  • 2.5 dl valnøtter
  • 1.25 dl makademianøtter
  • 2 ss kokosolje
  • 1.25 friske eller frosne blåbær (vi hadde i fryseren, så brukte frosne)
  • 1.25 dl kokosmasse

DSC_7351Mos dadlene i en kjøkkenmaskin (ikke bli så sur som jeg ble, da!). Tilsett nøttene og kjør til alt er finhakket. Det bør ikke ta så lang tid, under et minutt. Hell i kokosoljen og bland litt til, til alt er rørt inn. Ta ut massen og legg den over i en bolle. Bland inn blåbærene og halvparten av kokosmassen. Lag kuler og rull dem i resten av kokosmassen. Her måtte jeg tilføye mer kokosmasse – se an om du trenger. Oppbevares i kjøleskap.

DSC_7358Og kos deg! De er såpass mektige og mettende at det skal ikke mange kuler til før du er fornøyd.
DSC_7360

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!