Lørraspizza er det ikke mye av her i huset. Ikke freddaspizza, heller. Nøkkelmerket grandiosa, sieru? Fortsatt ikke det grann bra for helsen. Noen ganger kan jeg savne å spise pizza pollo. I mine unge dager, som student, var pizza pollo og to øl sammen med DN lørdag lørdagskos før fest. DN lørdag har jeg fortsatt med, da. Jeg blir glad inne i meg av å lese det som Per A Risnes jr skriver, samt musikkanmeldelsene til Audun Vinger. Når jeg ser Vinger på gaten her i Oslo har jeg alltid lyst til å gå bort til ham og si at jeg koser meg skikkelig med hans gode blikk og gode penn om musikk, men jeg tør ikke. Kan vel bare håpe han leser om Pizza Pizza? (Han spilte på Blå også før i tiden, har svingt svansen og blitt svett noen sene netter da). (Shit, det her tyder på at jeg er blitt gammal).

Så ja. Jon og jeg tuller ofte med at om jeg hadde vært annerledes aka «normal» kunne vi bestilt take away-pizza som andre gjør en sliten ettermiddag eller en lat helg. Det er jo ikke uvanlig å se en person bærende på en pizzaeske. Og pizza er jo godt! Har søkt litt rundt og funnet en oppskrift som så god ut. Hvilket den også var! Jærskla mektig. Vi hadde ost på toppen, så ikke strikt paleo det her (men lchf). Om du holder deg unna melkeprodukter kan du evt ha pizza uten ost, men for eksempel ha bacon på toppen. Er du paleo challenge, anbefaler jeg å vente med paleofiserte matretter slik som pizza, til de 30 dagene er over.

Pizza

Nok deig til å fylle i alle fall en langpanne

  • 9 dl mandelmel
  • 6 ss olivenolje
  • ca 3 dl vann
  • 2 ts bakepulver
  • 4 egg
  • Salt og oregano ved behov

Bland alle ingrediensene. Jeg anbefaler å ha i vannet til slutt og tilsette det litt etter litt. Ha deigen i en langpanne og fordel jevnt ut med hendene, en kjevle eller noe annet du synes passer. Stekes i ca 20 minutter på 180 graders varme.
DSC_7334Vi hadde kjøttdeig med hvitløk og sjalottløk, sjampignonger, artisjokk og soltørket tomat, i tillegg til tomatpure og ost som fyll. Det stekte vi på 180 grader i ca 17 minutter – til osten var fin og gyllen.
DSC_7336DSC_7340

Tro meg – mektige og gode greier! Vi hadde rester i flere dager.
DSC_7343

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!