Advarsel: er et innlegg kun om graviditet og kosthold.

Frøkna er i uke 35. Ergo to uker igjen til Mini ikke er prematur om hun skulle føle for å komme ut i verden. Foreløpig virker det som om hun har det mega i magen. Hun lever fortsatt opp til kallenavnet sitt Lille Hikk, og har fått et annet: Lille Romstering. Til tider bedriver hun hektisk oppdagelsesferd! Magen har naturlig nok blitt større, bare se!
preggismeg

(Ser det ikke ut som den pekende hånden kommer ut fra døren?)

Merker at det er en drøy måned igjen til Mini flytter inn i kåken. Jeg sover dårligere, har mindre energi og ehh er litt mer emosjonell. Og selvom jeg er fremdeles kan gå med noen bikbok-bukser med lavt liv, gleder jeg meg til å hente frem gamle klær – og handle litt friske vårklær. Dessuten gleder jeg meg til å etter hvert, når kroppen er klar for det, å trene hardt igjen. Jeg er ikke stresset på å miste eventuelle babykilo, det tror jeg går av seg selv i den farten det skal ta.

I og med det her er første graviditet kan jeg ikke si paleokostholdet har hatt noen innvirkning eller ikke på mitt svangerskap. Men jeg tror det. Mamma og jeg har ganske like kropper (jeg er kortere og stuttere enn mamma på 181 cm), og da hun var gravid med meg var hun en slags vannballong. Jeg merker at jeg får vann i kroppen om jeg går utenfor paleo. Kan virke som et kosthold med mye korn og mye blodsukkerstigninger kan ha litt av skylden for gravide vannkropper.

Cravings har jeg, som sikkert alle gravide. Nå om dagen er det rå grønnsaker i form av selleri, avocado, gulerot, paprika og agurk. Ganske najs craving, spørrumei. Selvfølgelig står jeg også i kassa på Kiwi og tenker at det hadde vært godt med smash, sjokolade, lakrisbåter, potetgull med dip, etc, men heldigvis har jeg ikke latt meg styre av det. Jeg tror mine noenlunde fornuftige cravinger har litt med at jeg hadde innarbeidet paleo så godt før jeg ble gravid. Kroppen ønsker mer av det gode! Og ja, jeg går utenfor «protokollen» tidvis, men som hovedregel er det paleo.

Jeg tror også paleokostholdet har gjort at jeg ikke har gått så mye opp i vekt. Jeg spiser meg alltid mett (og noen ganger utrolig mett), men jeg spiser ikke mat som trigger unødig vektøkning. Å være på slankern som gravid, eller ha noia for vektøkning, er ugunstig for helsen, men å velge rett mat for seg selv anser jeg som helsefremmende.

Og selvom jeg synes jeg har vært gravid i ca tre år har tiden flydd, så har ikke fått gjort så mye research på paleo og graviditet. For de som ønsker mer info, anbefaler jeg Chris Kesser, Whole9 sine artikler om graviditet og Marks daily apple. Blant annet. Tips mottas med takk om andre bra nettsteder!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!