Min like bra halvdel jobber jo litt som instruktør på Oslos lekeplass CrossFit Oslo, hovedsakelig med introkurs for newbiiiiz. I tillegg holder han kettlebellkurs med ujevne mellomrom. Førstkommende søndag holder han det siste kurset før Mini gjør sitt inntog i tilværelsen vår. Det er fortsatt noen ledige plasser, anbefaler å kaste deg på om du bor i Oslo-området! Alle de grunnleggene øvelsene blir gjennomgått, i tillegg til andre nyttige øvelser og variasjoner. Og ja, alle disse øvelsene kan gjøres hjemme om du eier en kettlebell!
jonkb
Såh, da får Jon ordet.

Syv gode grunner til å eie en kettlebell (eller flere)
1. En økt i et kott

Du trenger ikke mye plass for å trene med en kettlebell. En drøy kvadratmeter gulvplass er nok. Du trenger litt mer plass for turkish get-ups, men ikke mye. Ergo kan en effektiv trening gjøres på et trangt soverom!

2. Udødelig
En jernkule med et håndtak går ikke i stykker, den trenger ikke vedlikehold og det kommer aldri en ny versjon på markedet med flere egenskaper du “trenger”.

3. Brun og blid
En kettlebell veier litt, men siden den er så kompakt får du den lett med deg i bilen. Det betyr at den er veldig lett å ta med på hytta om sommeren så du kan holde formen ved like. Utetrening om sommeren er utrolig bra og godt for både helsa og sjelen. Du kan selvfølgelig også bare bære kettlebellen ut i hagen. Sara har bevist at det kan du gjøre hele året. (Sarakommentar: jadda, jeg trener med kule året rundt, senest i snøen for noen uker siden, med babykul foran på magen!)
utetrim

4. Nå og da
Har du en kettlebell stående i stua eller et annet lett tilgjengelig sted er det kjempelett å kjøre litt “grease the groove”-trening i løpet av dagen. Ta noen enkle press flere ganger i løpet av dagen og snik presstyrken din oppover på en skånsom men samtidig effektiv måte. Et innlegg som forklarer litt mer om dette “grease the groove” konseptet kommer snart.

5. Keep on swingin’
Swings er en fantastisk øvelse. Du får opp pulsen og styrker hele ryggen. Dette er en øvelse du kan og bør fortsette med i tiårene fremover. Bra medisin mot krum og vond PC-brukerrygg og dårlig holdning.
DSC_6921

6. Borte og glemt
Mange har brent seg på å kjøpe treningsredskap til heimen. Med friskt mot kjøper man noe greier som koster mye penger og tar en del plass. Men man skal jo bruke denne greia nesten hver dag så det er verdt penga. Etter noen uker eller måneder er man lei og så har spinningsykkelen eller hva nå enn man kjøpte blitt til et dyrt tørkestativ.

Når du kjøper en kettlebell er det ingen garantier for at du aldri blir lei av den eller gir opp hele treningsgreia. Fordelen er at kettlebellen er liten og kompakt. Sett den nederst i skapet eller innerst i boden så er den borte. Den står i hvert fall ikke der i peisstua og minner deg på hvor lenge det er siden sist du trente hver eneste dag.
Og når motivasjonen kommer tilbake og henter du enkelt kettlebellen frem igjen.

7. Kjapp trening i en hektisk hverdag
Mange av oss synes det kan ta for lang tid å dra på et senter og trene etter jobb eller innimellom alle andre gjøremål. Om du eier en kettlebell eller to og har grunnleggende, god teknikk er det lett å få en gjort knallgod økt på 15 – 20 minutter. Det har de fleste av oss tid til!

Noen steder å få tak i en kettlebell
Ikke kjøp en kettlebell på Clas Ohlson eller i en vanlig sportsbutikk. Du skal ikke ha en liten  greie på 6 eller 4 kilo, det er fullstendig bortkastede penger. Unngå også kettlebells med søm på håndtaket, da får du fort vondt i håndflaten under trening!

Hvis du er i Oslo kan du kontakte Oslo Kettlebell Gym. De har en del kettlebells inne slik at du slipper å tenke på fraktkostnader. Folket på OKG kan også hjelpe deg å velge riktig vekt og type.

For de utenfor Oslo vil jeg anbefale Compact kettlebells. De er leverandør til blant annet OKG og CrossFit Oslo.

Til kursdeltagere har jeg som vanlig en spesiell deal. Spør på kurset eller send meg en mail på jon(at)cfoslo.no

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!