Godkveldistua, godtfolk!

For en liten tid tilbake spurte jeg etter suksesshistorier: Har du fått bedre helse etter å ha endret kosthold og livsstil – send noen ord til meg! De som har lest bloggen min en stund vet at min mamma har endret fra såkalt sunt kosthold til paleokosthold – og går ikke tilbake til det gamle kostholdet igjen.

Jeg har fått noen mailer og skal publisere suksesshistorier jevnlig fremover. Eksempelets makt anser jeg som viktig, og historiene jeg har fått er fra personer med ulikt utgangspunkt og ulike resultater. Spennende! Så tenker jeg også å understreke at historiene godt kan være anonyme og uten bilder. Dagens historie er fra Stine. Her er hva hun skrev til meg:

«Hei, vil gjerne dele min paleo historie. Jeg er en studine på 24 år som har spist paleo i ca 2 år nå.

Jeg ble  tidlig i min ungdom opptatt av mat og helse, da jeg hadde store hudproblemer i form av akne  tenårene. I tillegg sleit jeg mye med mageproblemer og var oppblåst og fæl hver dag . Problemene vokste ikke av meg, slik som alle sa de kom til å gjøre, tvert imot eksalerte kvisene for hvert år som gikk. Jeg trodde jeg spiste sunnere enn den sunneste nordmann da kostholdet mitt bestod av grovt brød, havregryn, grønnsaker og frukt og litt kjøtt og fisk. Problemene slapp likevel ikke taket.
For å gjøre en lang historie kort oppdaget jeg paleo til slutt. Jeg kuttet da ut alt av korn, melk, sukker, halvfabrikat osv for godt. Inn med kjøtt, fisk,egg, lever og annen innmat,  fett, grønnsaker, bær og rotfrukter.Aldri har jeg hatt bedre hud enn nå og mageproblemene er så og si borte så lenge jeg holder meg til dette kostholdet. Kostholdet gir meg enormt med energi som jeg ikke visste var mulig å ha. Dette gjør at jeg naturlig nok trener mye mer og hardere enn jeg gjorde for å få brukt opp litt av all energien. Jeg som var tynn som en strek før har de siste årene fått litt muskler og dermed også former i motseting til før!  Etter 2 år på paleo  er jeg ikke i tvil: steinalderkosthold er det riktige kostholdet for oss mennesker! :)»
Takk for inspirerende historie, Stine! Sharing is caring!
Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!