Jeg har jo aldri vært mamma før, så jeg går en smule akademisk til verks. Har bestilt noen bøker som jeg både har sett blitt anbefalt via whole9, anbefalinger av venner, og generell googling av temaer som opptar meg. Tips meg gjerne om aktuell litteratur!

Bok 1: HypnoBirthing
hypnobirthing_mongan_birthingDenne fikk jeg anbefalt av en venninne som ble mamma to måneder før Jon og jeg blir foreldre. Den handler om hvordan få til en så naturlig og smertefri fødsel som mulig, ved hjelp av selvhypnotisering og visualisering. Jeg har jo ikke født enda, så vet ikke om det fungerer, men jeg har veldig trua, og Melissa Spania benyttet seg av metoden ved hennes to fødsler og anbefaler det. Jeg visualiserer jo suksess ved eksamener, foredrag, treninger, etc og det har alltid funket fint, så å visualisere en fin fødsel tror jeg absolutt har noe for seg.

Bok 2: The mind of your newborn baby

mindofnewbornbaby

Har foreløpig kun lest halvparten. Teorien er at alle kan huske sitt fødselsøyeblikk (Jon skeptisk, jeg utelukker det ikke men husker ikke min fødsel!) og at babyens hjerne er godt utviklet når den blir født – og før den blir født. Babyer kjenner jo igjen mors og fars stemme, feks, og kjenner igjen mamman sin kort tid etter fødsel samt klarer å skille mellom kjønn til andre babier selv når de har på klær. Små, imponerende hjerner! Det er også litt om hvordan babyer kommuniserer. Jon har opplevd at en kompis av ham i USA lærte babyen tegnespråk og kommuniserte enkle ting med tegnespråk, for det kan de lære lenge før de klarer å forme ord. Hittil veldig spennende. De små bebisene er ganske smarte!

Bok 3: The happiest baby on the block

happiestbabyontheblock

Har heller ikke kommet så langt i denne, men etter alle kommentarene på amazon.com er denne boken altså en skikkelig life saver. Unngå gråtende babyer! Håper det funker og at Mini blir en glad liten frøken.

Bok 4: Mind in the making

Mind-in-the-Making

Ikke begynt på, anbefalt av Whole9. Handler om syv ulike ferdigheter som man bør utvikle hos barnet: fokus og selvkontroll, ta perspektiv, kommunisere, knytte kontakter, kritisk tenkning, utfordre seg selv og å lære seg selv å lære. Virker spennende!

Bok 5: The diaper free baby
diaperfreebaby

Her kommer vel min indre hippie frem. Men – det er mange kulturer som ikke bruker bleie og bærer rundt på kiden hele dagen uten å bli bæsjet eller tisset på. Og hvor digg er det egentlig med denne store bleia? Jeg har ikke begynt på boken, men skal forte meg å lese den før Mini blir født (ikke kom før tiden, Mini!). Handler om å tolke babyens signaler slik at man kan sette babyen på potta eller do. Selv skal jeg teste dette, men også bruke bleie i begynnelsen. Alt til sin tid. De nettsidene jeg har lest om det virker overbevisende og mange som benytter seg av teknikken opplever at barnet er helt bleiefri som ettåring og at avvenning av bleie går knirkefritt. Vel verdt en test!

Har seff også kjøpt noen flere paleobøker, stay tuned!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!