Heisann, smartypants!

Egentlig skulle det komme spørsmål og svar på bloggen i dag, men jeg har hatt dette innlegget på vent en stund, og nå som andre bloggere har et opprop mot Vita hjertego-kampanjen slenger jeg meg på det i dag.

Jeg har som prinsipp å ikke klage, kjefte og smelle her på bloggen, men noen ganger må jeg gjøre unntak. Det er nemlig visse ting som irriterer om dagen. Eller, jeg blir irritert til stadighet over reklamer i media om «sunn» mat, men jeg har lært meg å leve med det (og Jon har lært seg å leve med at jeg smeller av noen ikke-akademiske gloser mot for eksempel tvn når såkalte helsefremmende reklamer vises. Jeg krymper meg!). Nå om dagen er det to kampanjer som får mitt aggresjonsnivå til å øke: Jippi-serien til Meny og Vita Hjertego.

… Og så skal barna ha sin egen matlinje, Jippi. Noe å rope jippi for? Jeg boikotter nesten Meny for det påfunnet. Du har kanskje sett reklamen? (Ville ikke vise den på bloggen, det holder med link og seks produktbilder under, ass).
jippi

Interessant å følge Meny på FB om dagen, for Jippi engasjerer bredt. Det er mange som meg, heldigvis, som får vondt langt inn i sjelen av serien. Men det er også veldig mange som 1) sier jippi og mener det fordi de har kresne barn og 2) kjefter på de som er kritiske fordi de sprer så dårlig stemning.
Jeg synes det er en skikkelig uting at barn skal ha sin egen matlinje (og vi forstår jo alle at Meny ikke gjør det her for å være snille med barna, men for å tjene penger, seff!). Er du ikke enig? Bør ikke barn spise det samme som voksne? Jeg synes i alle fall det. Og Mini må det. Hun skal ikke få barnegrøt fra Nestle eller Tines supersukkerholdige produkter, eller godteri formet som Angry Birds. Hun skal få Ekte Mat.
Jippi består av 34 produkter, som skal utvides til det dobbelte etter hvert. Ikke alle er nøkkelhullmerket – men dere vet nok hva jeg mener om nøkkelhullmerkingen så det er i grunn hipp som happ. Jeg sjekket innholdet i frokostblandingen, den inneholder nesten 70 prosent karbohydrater. (Her er innholdet. Orddelingsfeil har de også, fnis: Sammalt hvetemel 63 %, maismel, sukker, hvetemel, kakaopulver, helmelkspulver, kakaomasse, kakaosmør, mysepulver, emulgator (soyalecithin/ E322)] salt, naturlig vanilje aroma og dekstrin). Mye sunt innhold der altså. Hei hyper kid – og hadet andre gode næringsstoffer. Hva synes du om Jippi?

Så neste kampanje som gjør meg sint. Vita hjertego-produktene får meg til å bli en ond person. Og nå har de nye produkter med nye reklamer hvor det virker som om mettet fett er roten til omtrent alt vondt her i verden.
ikkevita
Det er nesten utrolig at de får lov til å si så bastant at vita har hjertegode produkter! Det er mye forskning som viser nettopp det motsatte. Når ble det sunnere å spise kjemisk fremstilte oljeblandinger, snarere enn fett rett fra naturen?
Burde de blitt klaget inn til Forbrukerombudet? Absolutt! Gå inn på den fine bloggen til Melissa og les om hvorfor vita hjertego ikke er så hjertegode likevel. Klageskjema til Forbrukerombudet finner du her. På bloggen til Melissa er det en lettfattelig bruksanvisning hvordan du fyller ut.

Det var dagens irritasjon! Nå skal det lages fiskekaker – oppskrift kommer nærmere helgen. Har laget ferdig selve massen, som lukter vidunderlig.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!