Tjolahopp!
Jeg har  spist paleoscones til frokost, laget av Jon, fordi jeg var så lei av å være preggis i går at jeg gikk meg noen runder rundt kvartalet og ringte bff for å klage min nød.

Kan dog ikke dy meg i å poste et par tanker i anledning denne dagen. Kvinner&jenter:

 • Ta ansvar for eget liv. Er du ikke fornøyd med nå-situasjonen må du finne ut hvor du ønsker å være og gjøre ditt for å bevege deg dit. Selvom det kan gjøre skikkelig vondt og du ikke vet hvor du ender opp.
 • Vit konsekvensene av egne handlinger, for eksempel hjemmeværende, 50 % eller i full jobb, eller konsekvensene av hvilken utdannelse du velger.
 • Vær et subjekt. Ikke objektifiser deg selv.
 • Ta ansvar for egen helse. Ikke ta god helse for gitt, jobb aktivt for å opprettholde den. Du er ikke udødelig. Dårlig eller skrantende helse kan gå utover alle andre aspekt i livet ditt, derfor er det viktig fokusere på helsen. (Men man har ingen garanti, da).
 • Omgi deg med dyktige folk som gir deg energi. Dropp folk som får deg til å føle deg ræv.
 • Ikke vær naiv og godtroende. Ta for eksempel kontroll over egen økonomi, selv i et trygt forhold.
 • Ikke vær snill pike. Snille piker kommer ingen steder. De blir bare klatret på av andre.

Det i alle fall mine tanker om hvordan være hovedperson i eget liv, ikke biperson. Hva tror du?

Hjemmelagde fiskekaker
DSC_7523

Disse fiskekakene er uten mel- og melkeprodukter, og også uten egg for de som reagerer på det. Jeg har tatt oppskriften fra den eminente boken Naturlig Mat (bruk koden «paleoliv» hos barefootshoes.no og få rabatt!) Har dog modifisert oppskriften litt, fordi Jon ikke er glad i kapers og fordi jeg ikke fant fersk jalapenos i grønnsakssjappa jeg handlet i (skulle egentlig vært jalapenos i stedet for chili).

Fisken ble innkjøpt på Fiskeriet på Youngstorget mens et japansk filmcrew filmet ekspeditøren bak disken og meg. Ser for meg en voice som sier noe som: the biiiiig norwegian girl is shopping a loooot of salmon. (Jeg ser preggissvær ut i min lite flatterende preggisjakke, for å si det pent). Fiskeriet er uansett en finfin butikk. Ja til nisjebutikker! Når du handler fileten er det et triks å spørre om skinnet kan fjernes, med mindre du er en slags fiskeninja. Det er ikke jeg, så jeg fikk med filet uten skinn hjem.

 • Ca 700 gram laks (gjerne villaks, men det fikk ikke jeg tak i)
 • 1 – 2 ts tørrsennep. Jeg brukte 1 ts, men kunne nok spritet opp litt
 • 2 ss finhakket dill
 • 3/4 finhakket chili
 • 2 ss finhakket rødløk
 • Litt salt
 • Sitron til å ha over fiskekakene når du spiser dem

DSC_7492

Skjær laksen i passende biter. Ta 1/4 av laksen i en foodprocessor sammen med sennepspulveret og kjør det til det har blitt en jevn mos.
DSC_7507

Ingen biter, altså, skikkelig mos. (Det er denne konsistensen som holder kakene sammen).
Ha i resten av laksen og de andre ingrediensene og kjør i foodprocessoren til laksen er oppdelt i mindre biter, men ikke så mye som da du moste laksen.
DSC_7510

Dette ble til ca 10 passe store fiskekaker. Stekes med olje eller smør i pannen til de er gjennomstekte. Og til sommeren skal det grilles!
DSC_7519

De fiskekakene som var igjen etter middagen ble fortært til frokost dagen etter. Og middagen ble selvfølgelig instagrammet.
DSC_7524

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!