Jeg har fått to nye bøker i posten som jeg skal få lest ordentlig etter hvert. En skulle kanskje tro at mammapermisjon gir tid til mye lesing, men det har ikke helt blitt sånn enda. Jeg har lest ferdig en del av babybøkene jeg skrev om for litt siden. Pål Jåbekk sin bok Helt naturlig mat og trening har dessverre måtte vente litt, gleder meg til å lese den. Anbefaler forøvrig bloggen hans. Han oppdaterer ikke så ofte, men innleggene hans er leseverdige og informative. Flink fyr!

Den ene boken jeg har kjøpt ble kåret av Paleo Magazine til årets paleobok 2012. De skriver: «The New York Times bestseller shows no signs of stopping. Sanflippo (forfatteren) gives different approaches for different issues (autoimmune, athletes, cancer recovery) and then provides a 30-day meal plan to guide people through the process. And did we mention the goregously photographed, drool-inducing recipes?»

Det lille jeg har lest i den virker svært lovende. Jeg liker at hun skriver om autoimmune sykdommer, for eksempel. Det finnes ikke en paleo-diett for alle – man må forske på egen kropp. Men denne boken gir deg en god pekepinn på hvordan forske! Oppskriftene ser også gode ut og utover våren og sommeren er det flere som skal testes! Jeg synes nok ikke bildene er såååå himla fine, men det er flisespikkeri.
practical-paleo-book
amazon.com koster boken i underkant av 23 dollar – skarve 134 kroner + porto. Et kupp!

Så har jeg også kjøpt boken The Mindful Carnivore (link til forfatterens hjemmeside). Man er jo ikke akkurat vegetarianer når man spiser paleo, og jeg – og sikkert mange med meg – har litt problemer med den store kjøttindustrien. Ikke bare foret, som gjør at fettsyrene i dyret ikke er optimale (for mye omega6 vs omega3), men også dyrehold etc. Det er så synd at økologisk kan være så dyrt i Norge. Jeg foretrekker økologisk kjøttdeig, blant annet, men her om dagen kostet den økologiske varianten 50 kr for en pakke, mens vanlig kostet 20 kroner. Hvem velger økologisk da? Kylling spiser vi mindre og mindre av. For det første har jeg ikke hatt lyst på så magert kjøtt mens jeg har vært gravid, og for det andre er det nesten litt ekkelt at en kylling går fra egg til å bli «ferdigprodusert» på 60 dager, og at mange vokser så fort at bena ikke tåler vekten og de knekker bena. Da betaler jeg mer for langt mer smakfull stangekylling, for eksempel.

The mindful carnivore har jeg ikke begynt å lese i, men den handler om en vegetarianer som begynte å spise kjøtt grunnet sviktende helse, og etter hvert begynte å jakte.
The-Mindful-Carnivore_cover
Amazon.com ser det ut til at boken koster 19 usd, altså 110 kr. Nok et kupp!

God fredag og god les!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!