Vi hadde et vennepar med bebis (kjæresten til Mini, om hun ikke blir kjæreste med kidden til whole9-Melissa&Dallas) over til brunsj i dag. På menyen sto viltburgere, pistasjpesto, digg salat og stekte søtpoteter. Jon og jeg har en god arbeidsfordeling på kjøkkenet: han er som regel sjefen over kjøttet og søtpoteter, jeg over resten. Jeg elsker lammeburgerne som det er oppskrift på i boken Naturlig Mat (du vet, boken jeg har forordet i og vært delaktig med å lage), og Jon lagde en liknende krydderblanding til å ha i burgere med viltkjøtt. Jeg handlet på Strøm Larsen i går, og de hadde ikke mer lammekjøtt, så da kjøpte jeg kjøttdeig av vilt i stedet. Ergo ble det ganske magre burgere. Men jærskla gode!
viltburger

Pistasjpesto er en vinner her i huset, i alle fall for meg. I dag lagde jeg den uten hvitløk, cirka sånn her:

  • 3 dl usaltede pistasjnøtter, uten skall
  • 1.5 dl olivenolje (bruk en som ikke smaker alt for mye)
  • 2 ts sitronjus (ferskpresset, ikke sitronjus kjøpt i butikk)
  • En god neve løst pakkede mynteblader
  • Litt havsalt (vi bruker Maldon)

Bland alt i en blender. Det hele tar ca tre minutter. Vel anvendte tre minutter, spørrumei. Jeg elsker pesto, men den pestoen man kjøper i butikker inneholder olje du ikke ønsker å få i deg for mye av. Og strengt tatt, butikkpestoer smaker ikke allverdens heller.

Jeg er dessverre såpass i ammetåka at jeg glemte helt å ta flere bilder fra dagens brunsj. Men folkens, burger av viltkjøttdeig anbefales på det sterkeste! Stikk til din nærmeste slakter og innvi grillsesongen med sunne burgere!

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!