Jeg ser at det forrige innlegget mitt om paleokosthold og amming var noe uklart. Fikk et spørsmål på hva jeg spiste siden jeg kuttet ut alle matvarene jeg listet opp – hvilket jeg ikke har gjort. Jeg har kuttet ut melk, med unntak av en slant i kaffin, og sjokolade og jeg unngår lettprodukter.  Sistnevnte bør man unngå åkke som. Siden det ser ut til å fungere, unngår jeg ikke andre matvarer.

Så glemte jeg også å nevne å si at en annen god grunn til å spise paleo når man ammer er fordi det er et kosthold som gir energi! Og energi er noe i alle fall jeg føler jeg har behov for nå som jeg har en bebis i hus.

Men så er det dette praktiske. Jeg trodde ikke helt på disse mødrene som bare «åhhh jeg får ikke gjort noe assåååå». Og nå er jeg sånn: «åhhhh jeg får ikke gjort noe assåååå!» Men mat, det får jeg til. (Mat foran blogg, folkens). Delvis fordi Jon er backoffice og lager ganske mye mat, delvis fordi jeg planlegger mat i forveien. Vi lager smoothie hver kveld, som Jon som regel serverer meg på sengen før han drar på jobb om morgenen. Jeg har dilla på salat om dagen, og lager en gedigen porsjon som jeg spiser med noe protein til frokost nr to og til lunsj og kanskje til middag igjen om det skulle være noe igjen. Om jeg skal på tur som varer lenge nok til at jeg blir sulten, tar jeg med mat i boks. I tillegg har jeg litt nøtter og ofte en banan i vognen. Planlegging, planlegging, planlegging, med andre ord. Vi prepper også mat omtrent en halvtime hver kveld, i tillegg til at matrettene vi lager som oftest er ganske simple og tar kort tid å lage. Her er et knippe eksempler:

frokost4

Frokost: Hjemmelagede knekkebrød som jeg lager masse av og har i flere dager. Røkelaks skjærer jeg opp og har i oppbevaringsboks, slik at det ikke tar noen tid å legge det på tallerken. Guacamole fra dagen før, laget en stor porsjon. Eggerøre av to-tre egg tar omtrent to minutter å snekre sammen. Frokost på 1-2-ferdig!

frokost3

Frokost: Salat laget dagen før og eggerøre. Avocado og olivenolje for fett.

frokost2

Frokost: Salat fra dagen før og ferdig oppskåret laks/ørret. Smoothie også laget dagen før.

smoothie

Frokost: Smoothie. En stor mugge som deles av Jon og meg. Hva vi har i den varierer fra hva vi har i fryser og kjøleskap, men som regel har vi kokosmelk, spinat, tran, banan og appelsin i. Så varierer det om vi bruker jordbær, blåbær, mynteblader, sitron, pære, selleri, osv i. Jeg drikker et stort glass ca kl syv og har som regel neste måltid kl 10. Life saver, altså, for i mellomtiden er det Mini som står i fokus og skal ha minst to måltider. Minst.

fiskekaker

Middag: Fiskekaker, søtpotetstappe og stekte gulerøtter med timian (anbefales). Å lage fiskekaker tar heller ikke særlig lang tid. Vi lager mange, slik at jeg har til frokost eller lunsj eller middag neste dag. Samme med søtpotetstappe, dog Jon er den som spiser mest av det.

kveldsmat

Kveldsmat, som jeg spiser om jeg er sulten. Pistasjpesto, som vi lager masse av når vi lager. Kyllingfilet oppskåret i små biter slik at det tar kort tid å steke.

pannekake

Snacks: paleopannekake med kokoskrem og jordbær. Laget også nok slik at det er noen til overs. Siden disse ikke er så søte, hadde jeg avocado og laks og salat til og brukte den som en slags wrap til middag dagen etter.

dessert

Snacks: Om jeg har lyst på no’ godt tar jeg kokosmelk, råkakao, banan og kanskje noen valnøtter og blander. Nam!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!