Nasjonaldagen nærmer seg og temaet er: hvilken kake skal lages? Jeg har svaret. I fjor lagde Sandra (@pt_sandra på instagram) en kake for meg og deg. Hun var (er?) konditor og laget i fjor en kake som smaker fantastisk, er litt intrikat å lage (men ikke umulig) og som virkelig anbefales! Ikke bare vil du imponere vennene dine med denne kaken, du vil også gjøre vennene dine litt sunnere også. Klikk for å lese innlegget! Og se så god kake!
ferdigkake

Jeg har feiret nasjonaldagen hvert år med samme gjeng i syv år, bortsett fra ett år da jeg bodde i London. Alle tar med seg mat og champagne og en har med seg geleshots, vi ser på NRK og synger nasjonalromantiske sanger og går ut på livet på litt ustøe ben. I år blir det naturlig vesentlig mindre champagne og langt færre geleshots. Men Mini skal med, i røde strømpebukser, hvit kjole og blå cardigan. Og kanskje, kanskje lager vi Sandras syttendemaikake.

Her er Sandras ekstraforklaring til kaken, etter at en leser ikke helt fikk til kaken. Løkke te pipl!

«Till bunn är det viktigt att vispa egg först. desse ska vispas luftig. Starta på lav hastighet i ca 3-5min og øke sedan hastigheten till max. Vispa 5-10 min till. Mixa banan och blanda ut det medlite av egge-vispet. Därefter vänder man försiktigt ner finriven mandel och resterande egge-visp. Rett in i ovnen.
Med kremen.. samma her. Tenk konsistens. Man måste först vispa det hårda fra kokosmelk boksen så det blir luftig. Sedan blandar man ut dette med lite maräng åt gången. Försök att ha samma temperatur på både maräng och kokos-visp.»

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!