Jøjemei så tiden flyr når man har det gøy, dere! *hjerte* Mini og jeg har gode dager. Det er så koselig å være hjemme med baby! I dag har vi møtt en høygravid venninne på Løkka og pappan har passet på Mini mens jeg fikk løftet litt skrot på Crossfit Oslo. Jeg er langt svakere enn før, men gurimalla så digg det er å ta høvelig tunge markløft igjen.

I dag er dag 12 av min Paleo Challenge. Og som forventet: det går jo bare lettere og lettere. Var jeg motivert da jeg startet? Ikke alt for mye. Men jeg merket det ville være godt for kroppen min. En slags tvungen PC, altså. Nesten to uker ut i utfordringen føles det som å cruise. Veldig digg!

Det kommer an på hva slags kosthold man har hatt tidligere hvordan den første tiden på en PC går. En som har hatt et typisk norsk kosthold med mye karbohydrater fra kornprodukter og sukker kan få en tøffere overgang enn en som er vant med lavkarbo-kost, for eksempel, med symptomer som trøtthet, slapphet, irritabelhet og liknende. Det har heldigvis ikke vært så stor overgang for meg siden mitt kosthold til vanlig inneholder mindre andel karbiser enn et norskt kosthold og fordi jeg spiser ganske strikt til vanlig. Men jeg har kjent at de små vanene i hverdagen sitter fast. Melk i kaffin, paleokos som paleopannekaker, mørk sjokolade, en sitronkick i ny og ne. Jeg syntes jo disse vanene gir merverdi i hverdagen. Men nå innser jeg jo at jeg klarer meg helt fint uten. Faktisk bedre. Hva merker jeg?

  • Jevn energi hele dagen. Dette er kanskje noe av det jeg liker best med et paleobasert kosthold. Ingen blodsukkerdipp, ingen panisk løping til kaffemaskinen (asså. Vi har ikke maskin, men bruker aeropress eller wilfa manuell. Jeg drikker litt kaffe, men det er fordi jeg elsker det, ikke fordi jeg må. ha. kaffe.), ingen siruptrøttetimer.
  • God søvn. Avbrutt av Mini, seff. Frøkna skal jo ha mat. Men jeg føler meg uthvilt og opplagt hver dag.
  • Ikke hoven i kroppen. Ikke da vi fløy forrige helg, engang.
  • God følelse fysisk: jeg gir meg selv og Mini kun god næring. Det er nemlig et viktig poeng for meg: vissheten at jeg behandler min egen kropp så godt som overhodet mulig, og at maten Mini får fra meg er god og ikke gir henne vondt i magen. (Husk at n=1).

Jeg har kun spist lever en gang i løpet av disse 12 dagene. Prøver å begrense frukt til en hver dag, det har gått skeis noen dager. Nøtter er jeg fremdeles litt for ivrig på. Siden Mini tar en del tid spiser jeg for det meste enkel mat. Eksempler er:

Middag: Dampet spinat med hvitløk, stekt laksefilet og stekt squash.

IMG_2901

Middag: Laksefilet (igjen) og stekt kål, brokkoli og blomkål.

IMG_2868

Frokost: Rester av laksemiddag, gulerot og paprika. (Spiser mer enn det til frokost, asså).

IMG_2880

Middag: grillet entrecote, salat og søtpotet stekt i ovn.

IMG_2824

Frokost: Rester av gårsdagens salat, egg og bacon.

IMG_2822

Frokost: Lever stekt i biter (går fortere, Mini var litt utålmodig), avocado og sopp.

IMG_2889

Mål for de neste syv dagene av paleo challenge: spise mindre nøtter og lage leverpostei, og koke kraft på Stangekyllingen jeg kjøpte på Mathallen i dag. Og kose meg masse med Mini!

Håper det går bra med de av dere som gjennomfører en PC!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!