En av mine bedre venninner, Cecilie, er gründeren bak RAW performance, som driver med mental trening. Cecilie har skrevet flere artikler for Hegnar sprek som jeg siterer litt fra og linker til nedenfor.

En paleo challenge, som mange lesere og jeg gjennomfører nå om dagen, eller en kostholds- eller livsstilsomlegging krever mental styrke. Jeg synes ikke paleo challenge er surfing hele tiden. Mange ganger har jeg krangler med meg selv om en liten cheat, eller at jeg kjenner på at det å ikke kunne feks spise mørk sjokolade til dessert da Jon og jeg (og Mini) hadde middagspiknik tidligere i dag er ganske trist og litt vanskelig å ikke kunne tillate seg. Men hver gang man motstår en fristelse blir man litt sterkere og det blir litt lettere å motstå neste gang. Det gjelder også når man gjør noe bra: hver gang du for eksempel går og legger deg kl 22 blir det enklere å legge seg til det tidspunktet neste gang også. Husk å rose deg selv hver gang! Du vet, å snakke positivt til seg selv, det er viktig. Selv klapper jeg meg selv noen gang fysisk på skulderen mens jeg tenker: Bra, Sara, bra!

Det lille jeg kan om å sette seg og å oppnå mål etter å ha vært på CrossFit goal setting seminar i fjor, er:

  • S for spesifikk: sørg for at målet er så spesifikt som mulig.
  • M for målbart: sørg for at du kan måle suksessen din.
  • A for attainable/oppnåelig: du må kunne få til målet ditt, dvs ikke lag aaaltfor hårete mål.
  • R for relevant: målet må være relevant innenfor de store ønskene i livet.
  • T for tidsspesifikt: målet må kunne oppnås innen en viss tid

(De som abonnerer på Whole30/daily kjenner igjen smart-goal fra en av de første mailene. Enda en god grunn til å signe opp spørrumei!). En kostholdsomlegging blir enklere om man er bevisst på nettopp hvorfor man ønsker å legge om vanene sine. Å skrive ned noen SMARTe mål er en god start på videre suksess, tror nå jeg.

Som Cecilie skriver: Hva du velger å fokusere på er fullstendig innenfor din kontroll. Du styrer ditt fokus, og ditt fokus styrer din prestasjon. Om du ikke kontrollerer fokuset ditt, hvem gjør det da?

Les om RAW performance sine triks for å lykkes, hvorfor lage positive identitets-statements, hvordan ha en positiv indre dialog og hvorfor det er viktig å være bevisst sine verdier.

Som oppmuntring på veien viser jeg frem min lille paleobaby, tatt tidligere i dag. Hun vises ikke så ofte frem, så ta det til dere! Smil.
paleobaby

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!