Jon og jeg prøver å spise mat som er i sesong, av to grunner: næringsinnholdet er best ferskt, og maten er som regel billigere. Tenk bare hvor lite kål koster på tidlighøsten! Helt ærlig har jeg ikke fullstendig peiling på hvilke matvarer som er i sesong når. Noen ganger kommer sesongvarer som julekvelden på kjærringa: jøss, ære blitt den tiden av året nå?

Det skjedde nemlig denne uken. I D2 på fredda var det en artikkel om hvordan grille makrell. Og jeg tenkte: jøsseball, makrellsesong nå? Jaggu. Så Mini og jeg taslet ned til Mahallen for å handle hos Vulkan Fisk. Det var kanskje litt dumt, for der kostet makrell nesten 80 kr kiloen, mens Ica hadde tilbud på 40 kr kiloen. Innbiller meg dog at servicen på Mathallen veier opp for dobling av pris. Damen bak disken smilte i alle fall da jeg lykkelig utbrøt mmmmmmmMMM!!! da hun plukket opp to eksemplarer som så ypperlige ut.
IMG_1777

Fredag kveld var det altså makrellfest i heimen, og søndag likeså, bare med Ica-innkjøpte makrell. (Ica har forøvrig svinedyr spinat: 40 spenn! Tror den koster 20 på Kiwi. Mai gædd).
IMG_1781

IMG_1783

makrellmiddag

Løp og kjøp makrell, er nå mitt råd! Eller enda bedre, fisk den selv om du har mulighet. Fet, god og sunn fisk som kroppen din er glad for å få innabords.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!