På sett og vis har jo jeg fri hele tiden, siden jeg er hjemme i mammaperm og ikke på jobb. Men jeg anser bloggen litt som jobb, og med Mini er det ikke lite å gjøre hjemme! Hun er straks 15 uker og er en lang og nysgjerrig baby som mener hun ikke er en baby. Aller best liker hun å bli båret rundt av pappan sin, vendt fremover. Da kan hun titte på verden og sikle litterann. Åkke som, vi skal ha ferie i tre uker fra i dag hvilket betyr at det muligens blir roligere på bloggen i den tiden. Det har jeg litt ambivalent forhold til, siden jeg liker å blogge så godt at jeg helst skulle gjort det hver dag. Men jeg merker også at det skal bli godt å ha noen dager hvor jeg kobler helt ut og bare er med min lille familie! Selvom all litteratur jeg tar med på ferien og gleder meg til å lese omhandler kosthold, da. (Edit: jeg kommer til å kjøpe opptil flere motemagasiner!)

Vi skal på biltur og bilen blir lastet opp med Jons windsurfings-utstyr og treningsutstyr til oss begge. Vi har med oss kettlebells på 16 og 24 kilo, et hoppetau og ringer. Mer skal det ikke til for å trene i ferien! Strengt tatt trenger du ikke mer enn din egen kropp, men vi flotter oss altså med å ta med litt utstyr.
bilferie

Disse ukene skal jeg prøve å få trent en god del, noe jeg gleder meg skikkelig til. Jeg har jo trent litt etter at Mini ble født, men jeg savner følelsen av å være ordentlig pumpa etter flere dager med gode økter. Betyr det at jeg kommer til å trene lenge av gangen? Nei. Det beste tipset mitt for ferietrening er å trene fort og gæli, men med høy intensitet. Inkludert oppvarming og litt mobilitet kan du være ferdig på mindre enn tyve minutter, hvor bra er ikke det? Da får du tid til å feriere etterpå!

Min ferietrening kommer til å bestå av disse øvelsene:

Kroppsvektøvelser

 • Knebøy
 • Utfall
 • Armhevinger
 • (Hoppende) pullups, for eksempel i et tre
 • Situps
 • Løping
 • Hopping, for eksempel opp og ned på en stubbe, eller sideveis over en sko
 • Hoppetau, både enkle og double unders (om du ikke kan DUs får du opp kondis med å øve på det! Husk bare å skaff deg et skikkelig bra hoppetau, det er en god investering)
 • Burpees. Om du gjør 50 eller 100 på tid, dvs så fort du kan, vil du føle at du har trent nok den dagen.
 • Bear crawls. Gå på alle fire i motbakke og nedoverbakke, eller frem og tilbake på plenen. Ser rart ut, men er slitsomt!

Kettlebelløvelser

 • Swing, både enhånds og med begge hender
 • Goblet squat
 • Thruster
 • Skulderpress
 • Push press
 • Hip lift
 • One legged romanian deadlift
 • Sumo deadlift high pull
 • Dynamisk planke på kettlebellen
 • Roing

Ringer

 • Ring rows
 • Pullups
 • Support
 • L-sit
 • Dips

Som du ser, trenger man ikke mye utstyr for å få trent bra! Jeg hadde klart meg bra selv uten ringer og kettlebells. Da jeg var på jentetur i Kroatia for et par år siden hadde jeg med hoppetau. Før frokost trente jeg i ca ti minutter. På den tiden kunne jeg ikke DUs, så jeg hoppet 100 hopp, deretter for eksempel fem runder av 20 knebøy, 10 armhevinger på knærne og 20 situps, før jeg avsluttet med 100 hopp. Om du ikke tar for mange pauser er dette en fullverdig trening for dagen!

Når du skal sette sammen et program selv anbefaler jeg å tenke på følgende:

 • Øvelser som inkluderer de store muskelgruppene får opp pulsen mest, for eksempel knebøy, kettlebell swings og burpees. Fint å alltid inkludere en slik øvelse.
 • Sørg for å ikke ha for mange repetisjoner av hver øvelse. Pulsen, og dermed effekten, blir høyere om du klarer en øvelse uten pause før du går videre til neste. Når jeg trener hjemme om dagen har jeg kun to armhevinger av gangen i mine program, for de klarer jeg uten pause på tærne. Hadde jeg programmert fem måtte jeg tatt pause, og da synker pulsen, og også effekten. Om du ønsker å ta 20 armhevinger på tærne en dag er det dermed bedre å ha to armhevinger  i en kombinasjon sammen med for eksempel fem utfall på hvert ben ti ganger, enn å først ta 20 armhevinger og så 100 utfall. Forståelig?
 • Jeg mener at ferietrening skal være gøy. Elsker du utfall, gjør det! Gjør 400 meter gående utfall på tid, for eksempel (jeg lover deg at det er smerte). Elsker du hoppetau, hopp i vei! Selv er jeg glad i pullups (og jærskla dårlig i det også!), så det skal trenes, i tillegg til en drøss med DUs. Og kjenner jeg meg rett blir det burpees også. Kjipe men effektive.

Håper det var til inspirasjon! Si i fra om du ønsker noen kombinasjoner så kan jeg gi det i kommentarfeltet (det tar dog kanskje litt tid før jeg svarer). Er også noen bilder på instagramen min fra tidligere økter. Sjekk også Jons tidligere poster om kettlebellsøvelser!

Jeg har forhåndsskrevet noen innlegg slik at det blir liv på bloggen selvom jeg er utaskjærs. Bær over meg om det tar litt tid før jeg svarer på epost eller kommentarer. Jeg er med dere i ånden åkke som.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!