Jeg har lenge tenkt på å forbedre «om paleo», fordi det som sto der før ikke var helt optimalt formulert eller vinklet. Det var blant annet mye fokus på hva du ikke kan spise, i stedet for fokus på all den gode maten vi som spiser paleo får i oss – MED helsefordeler!

Den har fortsatt forbedringspotensiale, men jeg tror jeg har med det mest grunnleggende. Kunne dog skrevet en bok om paleo, lett! Jeg har utelatt mye, som jeg ønsker å få laget blogginnlegg på utover tidlighøsten og høsten, før jeg skal tilbake på jobb igjen (vet ikke helt åssen jeg skal få tid til å blogge når jeg begynner å jobbe igjen, men den tid den sorg). Litt av hva som er relevant som jeg har utelatt:

 • En kalori er ikke en kalori – det er ikke kaloriinnholdet i maten som teller (som feks VGs vektklubb et al hevder), men hva slags type mat du spiser (Pål Jåbekk har skrevet om det, samme med Kostdoktorn)
 • Maten vi spiser påvirker hormonene våre. Naturlig mat, aka paleo, har god innvirkning på hormonsystemet
 • Økologisk vs ikke-økologisk mat
 • Paleo på budsjett
 • Enda mer om hvorfor kornprodukter, sukker og melk bør unngås/minimeres i kostholdet
 • Hvorfor magen er nøkkelen til god helse
 • Hvorfor et naturlig kosthold er viktig for fertilitet og for mors og babyens helse
 • Viktigheten av søvn
 • Stress
 • Vitaminer
 • Hvorfor paleoifisert mat ikke er så gunstig å ha mye av
 • Hvordan starte med paleo

Bloggen heter jo paleoliv fordi paleo ikke bare omhandler kosthold, men flere aspekter som påvirker helsen.

Hva synes du om paleointroduksjonen? Noe mer jeg bør ha med? Flere temaer enn de ovennevnte jeg burde skrive om i løpet av tiden som kommer?

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!