Vi har liten pause i ferien. Ferie er d i g g! Det er mandag og det betyr suksesshistorie. Denne gang deler Maren sin foreløpige erfaring med paleo. Hun driver cafe og har også tre oppskrifter til oss som jeg skal publisere på bloggen denne uken, stay tuned!

—–

Hei Sara! Jeg heter Maren, er 33 år, og driver en liten cafe i Drammen. Jeg hørte første gang om Paleo fra en crossfit-venninne i Bergen (Åsane CFS), og begynte å saumfare nettet for mere informasjon. Det første som dukket opp av norske sider var bloggen Din! Det tok ikke mange minuttene med lesing til for å få meg hekta! Etter få dager med mere surfing bestemte jeg meg for å gjennomføre en 30-dagers paleo challenge. Jeg er i skrivende stund godt inne i min 20. dag, og resultatene hittil er utelukkende positive. Jeg har tidligere eksperimentert mye med lchf og ketolyse, men aldri hatt samme virkning som nå! Masse energi, LYST til å trene (Whaaaaat?!?), godt humør og er rett og slett bare veldig glad og fornøyd om dagen. Jeg har mange kilo som skal vekk (typ 20+), men nå virker det som jeg endelig har klart å skifte fokus. Drit i vekta, jeg skal bli sunn!! Og forhåpentligvis sterk.

Et annet navn som dukket opp da jeg surfet etter info om paleo, var Thomas Rode Andersen. Jeg kjøpte boka «Tilbake Til Røttene», og har kost meg masse med den de siste dagene. Jeg kaller meg selv «nyfrelst», for hver gang jeg blar om en side i boken, får jeg en ny a-ha opplevelse. Jeg liker spesielt avsnittet om sukkeravhengighet. Og der kommer også det mest negative inn. «Kutt alt inntak av både sukker OG kunstig søtning». Atte hæææ?! Skal jeg, verdens største pepsimaxoman, klare meg uten lettbrus, fun light, og kaffe latte med suketter?!? No no no.. Umulig. MEN, etter å ha skjønt hvilke helsegevinster denne livsstilen fører med seg, så kastet jeg meg ut i det likevel. Det tok 3 hele dager på Pepsi-rehab, så var suget ute av verden. Ikke har jeg hatt noe som helst søtsug eller cravings etter drittmat heller. Jeg kan nesten ikke tro det?! Det er for tidlig å si om dette er det rette valget for meg, men det ser i hvert fall lovende ut hvis jeg meg-ifiserer litt. Jeg kan nemlig ikke leve uten vin! Eller ost!
I og med at jeg jobber med mat til daglig, eksperimenterer jeg mye med å lage ENKEL, LETTVINT og RASK paleomat, og vil gjerne dele et par oppskrifter med dere.

Oppskriftene kommer altså denne uken. Ville bare poste suksesshistorien for seg selv. Maren tar opp viktige ting som sukkeravhengighet (vi kjenner vel oss alle igjen? Væffal gjør jeg det!) og ikke minst: skifte av fokus på å slanke seg til å bli sunn og sterk med riktig mat for kroppen. Med det fokuset følger vekten etter, trumei! Takk, Maren!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!