Som dere har skjønt, er jeg ingen superkokk. Jeg er derimot en superspiser. Mine oppskrifter bør som regel tas med en klype salt, siden jeg er dronning av slump på kjøkkenet (bortsett fra i dag, jeg fulgte neeesten oppskriften jeg fant på blåbærsjokoladecookies, oppskrift kommer på freddan!) Maren, som skrev mandagens suksesshistorie, har sendt meg tre oppskrifter som viser at paleo er enkelt og raskt – og godt. Det er nemlig ganske så enkelt å lage mat uten kornprodukter, sukker og melk! Ordet er Maren, og igjen: takk Maren!

Bacon-avocadosnack
baconavocado2

Digg på tapasbordet, lørdagssnack eller rett og slett en vanlig tirsdagslunsj.

1 avokado og 1 pakke biffbacon. That’s it. (Har ikke klart å finne økologisk biffbacon, så jeg bruker det fra Bjerke. Dette er også kjempegodt å bruke som carpaccio btw)
Kutt avokadoen i båter, surr bacon rundt, legg på bakepapir på et stekebrett og stek i 10 min på 200 grader. Voila!!
baconavocado1

Sommerkoteletter med nykål

Stek sommerkoteletter i god olje eller smør, krydre etter ønske. Kok ut pannen med litt vann så du får en god sjy.
Del en nykål i store båter og trekk et par minutter i godt saltet kokende vann. Voila!!!
kålkotelett

Paleo-«ratatouille»

  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts karri
  • 1 ss tomatpure
  • 7 dl vann
  • 1 liten kålrot
  • 1 medium søtpotet
  • Salt og pepper

Stek løk og hvitløk i litt olivenolje. Ha i krydder, tomatpure og vann. Kutt grønnsakene i terninger, og la småkoke til vannet er redusert og grønnsakene litt mer enn møre. Passer som egen rett, eller tilbehør til all slags kjøtt (særlig grillmat!)
rattis

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!