I forrige post skrev jeg om Jons treningsopplegg for meg etter fødselen. Som den elendige pt-kunden som jeg er har jeg ikke fulgt det til punkt og prikke. Jeg har ikke tenkt på om jeg tok lower strength, pull eller push forrige økt, men har likevel prøvd å få inn alle de ulike bevegelsene i løpet av en uke.

Først et par ord om trening etter graviditet. Mange ønsker jo å bli kvitt eventuelle svangerskapskiloer. Husk da at abs are made in the kitchen. Fokuser aller mest på å spise naturlig mat og nok mat. Amming krever masse energi. Selv spiser jeg mye om dagen, og særskilt fett, slik at jeg ikke skal bli så fort sulten igjen (er så kjedelig å måtte spise hele tiden). Videre er det viktig å få nok søvn. Det er ikke bare-bare med en liten en i hus. Jeg har unnlatt å trene på dager hvor jeg har sovet lite, rett og slett fordi trening er stress for kroppen, og om kroppen opplever stress av for lite søvn samt at lite søvn gjør restitusjon vanskelig, er det ikke helsemessig gunstig å trene. Ikke er det bra for melkeproduksjonen  heller. Gå en rolig tur eller gjør litt mobilitet disse dagene, eller ta det helt med ro. Jeg har aldri satt meg mål om hvor mange ganger jeg skal trene i uken, fordi jeg vet at ingen uker er like og uforutsette ting kan skje. Jeg vil nødig føle meg mislykket om jeg kun rekker å trene en gang en uke, eller kanskje ingen. Trening skal være positivt!

tur
Her var Mini pitteliten og vi på tur til Ullevålseter fra Sognsvann.

De første ukene gikk jeg turer. Først korte, så lengre og lengre. Etter tre uker presset jeg noen kettlebells over hodet, men det var ikke før etter seks uker ca at jeg begynte å trene mer normalt rett og slett fordi jeg ikke hadde energi til det tidligere. Den første tiden med bebis er ganske altoppslukende, selv med en snill baby som vi er så heldige å ha fått.

treuker
Her er det tre uker siden jeg fødte, etter første lille økt med kettlebell på åtte kilo.

For det meste har jeg trent hjemme eller utenfor leiligheten, som regel når Mini tar sin første blund på dagen. Jeg tar på meg treningstøy med en gang jeg står opp slik at jeg er klar til dyst. Jeg trener sjeldent superhardt, altså crossfit-hardt. Dette fordi jeg ikke har mulighet til god restitusjon, siden jeg sjeldent sover mer enn fire timer i strekk. Men jeg sørger for å ha en viss intensitet på treningen, fordi treningen tar kortere tid da, og fordi det gir resultater fortere. Jogging har jeg kun gjort et par ganger som oppvarming, fordi jeg går mye med vogna og fordi å bygge styrke har vært viktigere for meg (og former kroppen bedre enn kun løping).

gren
Hoppende pullups på en fin gren en fin dag i mai.

Hjemme har vi kettlebells, hoppetau, pullupstang og ringer samt en god gymmatte. På ferien i sommer hadde vi med kettlebell på 16 kilo, ringer og hoppetau. Jeg prøver også å få en økt på CFO i uken hvor jeg fokuserer på tunge løft, som regel knebøy, skulderpress og markløft. Og så sniker jeg inn litt roing, siden jeg elsker å ro. Aller viktigst for meg har det vært å ha det gøy med trening. Trening skal gi meg overskudd og ikke føles som en byrde. Om jeg ikke har hatt lyst til å gjøre hva Jon har foreslått for meg har jeg gjort noe annet som jeg synes er morsommere.
kbhytta
Kosetrening på hytta i sommer.

Resultatmessig tar jeg nå flere pushups enn før jeg ble gravid. Jeg er stivere i kroppen, slik at både markløft- og knebøyteknikken hindrer litt på vekt, men på mark tipper jeg at jeg om et par måneder er like sterk som før. Det tar jo tid for magemusklene å samle seg etter at bebismagen har tatt plass og kjernemuskulatur er nøkkelen for å løfte tungt. Knebøy er jeg fortsatt litt forsiktig med grunnet bekkenet. Jeg tar snart en strikt pullup – pullups har aldri vært min sterke side. Jeg er bedre på double unders enn før jeg ble gravid.
fotballmal
Burpee-pullups på et fotballmål i Danmark. Lilla lululemontights der også, gitt. Favoritt.

De aller fleste treningsøktene mine tar under 10 minutter. Om Mini er våken gjør jeg ofte en emom. Det betyr at for eksempel i ti minutter skal du når hvert minutt starter gjøre 15 knebøy og tre pushups. Da har du omtrent et halvt minutt å se til bebisen. To fluer i ett smekk!
minimeg
Lille Mini og meg tidligere denne uken.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!