Kombinasjonen amazon og paypal gjør det farlig enkelt å bestille bøker. Jeg begynner å få et greit paleobibliotek, med både oppskriftsbøker og mer faglitteratur. Det liker jeg godt. Enda bedre: det utvider seg stadig vekk. Aberet er at med Mini i hus (som er fem måneder i dag, hurra!) blir det litt for liten tid til å gjøre mer enn å bla i bøkene. Jon mener derfor at jeg kanskje ikke bør være så hissig på å bestille nye bøker. Jeg hører ikke på ham.

I tillegg til alle mine eksisterende paleogodsaker fikk jeg tilsendt to bøker i posten denne uken.

Beyond Bacon har gått sin seiersgang på amerikanske blogger jeg følger og på instagram. Som de sier, gris er mer enn bacon. Boken er informativ og tar for seg alle deler av grisen, den er skitfin (grisefin?) å se på og har en drøss med spennende oppskrifter (grisefett kan brukes til dessert, bare så det er sagt!). Baconnaise må også testes asap (herregud, bacon og majones. Hva gir du meg). Jeg vurderer å starte økologisk grisefarm. Eller, nei vent. Jeg liker å bo i Oslo. Jeg må bli venn med en økologisk grisebonde. Er du tilfeldigvis det og leser bloggen min: send meg en mail. Vi har masse å prate om.
beyondbacon

Beyond Bacon er laget av paret bak Paleo Parents. Og jepp, de var sånn hverdagssyke (eksem, astma, etc) og overvektige, endret kostholdet sitt til paleo og har aldri sett seg tilbake.

Den andre boken er Against all grain, fra bloggen med samme navn. Kvinnen bak bloggen, Danielle Walker, var syk og bestemte seg for å ta helsen sin i egne hender og gikk over til et paleobasert kosthold. Det er kanskje unødvendig å nevne at hun ble frisk?
againstallgrain

Boken passer litt ekstra for de av dere som er glad i paleofisert mat – den har masse oppskrifter på cookies, kaker, desserter, etc. Og spør du meg, er det fint å ha en slik bok i hus i tilfelle det røyner på en dag. I tillegg har boken mange andre oppskrifter (salater, hovedretter, tilbehør) samt oppskrifter spesielt tilpasset for barn. Den har dessuten menyforslag bakerst i boken. Søndagsbrunsj for eksempel: sausage quiche with sweet potato crust, coconut milk yoghurt, vanilla-almond granola og french toast casserole. Ja takk, sier nå jeg! En siste fin feature er at alle oppskriftene er merket om de er egg free, nut free, specific carbohydrate diet eller for veganere. Nyttig!

Med andre ord. Det er godt høsten og vinteren står for døren slik at denne kvinnen, altså undertegnede, har lyst til å tilbringe litt mer tid inne på kjøkkenet.

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!