Jeg er, som dere sikkert vet, fan av et paleokosthold som består av kjøtt, fisk, fulg, grønnsaker, frukt, nøtter, frø og nok av sunt fett. Mitt hverdagskosthold består av dette. I perioder har jeg lyst på paleoifisert mat. Paleofisert mat er ekstramat, ikke hverdagsmat. Men nå som høsten har kommet frister baking. Det er ganske så koselig å teste ut oppskrifter! Jeg vet om en som er glad for det; nemlig Jon. Han er fornøyd av to grunner. For det første: han får spise godsaker. For det andre: jeg har tidligere vært dronningen av slump. Nå som jeg finpusser på ulike oppskrifter er slumping no-go. Nå noterer jeg hver eneste teskje. Det liker MBA-Jon godt.

Epler er i sesong. Jeg elsker norske epler. Jeg ønsker meg hage med epletre i! Jeg sjekket litt rundt på nett etter paleo apple muffins, og fant en fristende oppskrift hos Balanced Bites. Oppskriften finnes også i boken hennes, Practical Paleo. De var gode de, som frokostalternativ eller mat på tur eller etter trening synes jeg de duger. Men jeg ønsket mer deigete muffins, muffins-muffins lissom.Jeg har finpusset på oppskriften i tilsammen fire runder og både Jon og jeg er ganske så fornøyde nå. De er ikke supersøte, noe jeg liker. Om du ønsker søtere versjon kan du tilsette honning, en moden banan, dadler eller kokossukker.

Eplemuffins

muffinsingredienser

Ca 16 mellomstore herligheter

  • 4 epler, gjerne av litt størrelse
  • 4 ts kanel
  • 1 dl vann
  • 7 egg
  • 1.5 dl kokosmel
  • 1 dl mandelmel (jeg brukte ikke fettredusert denne gang)
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • Kokosfett til steking, og evt til smøring av muffinsformer

Skjær eplene i små biter. Jeg beholdt skallet på. Ha eplebitene i en stekepanne, ha over kanelet og vannet. Stek/kok/putre, eller hva det kalles, på middels varme til det likner en eplemos og eplene er ganske så møre. Mens dette avkjøles vispes først egg og kokosmelk litterann luftig. Tilsett alt det tørre og eplene og bland. Ha over i muffinsformene.

Stekes på 175 grader i ca et kvarter.

Og voila! Høstkos!

eplemuffins

PS: Jeg vet at disse smaker himmelsk digg med cashewnøttsmør på toppen.

PS2: Kom gjerne med tips til forbedringer om du tester oppskriften!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!