Vi var på Hvaler på lørdag for å hjelpe pappa med å ta opp båten. Hvaler, ass. Så fint. Vi kjørte ditt i øsende regnvær, men da vi kom frem forsvant skyene sakte og solen kom frem. Pappa hadde laget fiskesuppe til oss også, paleostyle, seff. Selvom vi bare var der noen timer, vi hadde middagsgjester på kvelden, er en kjapp hyttetur nesten som en miniferie!

hvaler1

hvaler2

Rundt hytta er det flere epletrær med masser av villepler på. Så digg! Vi plukket en pose full av epler med hjem.

eplefangst

Til morgenen i går lagde Jon eplesaus som vi hadde sammen med egg og bacon. Fremdeles har vi masse epler igjen. Vi vurderer å lage juice og bruke fruktkjøttet til brød, ala Jon sitt gulerot og eplebrød. Men om du har et forslag, kom gjerne med det! Vi tar i mot forslag med takk.

Jons eplesaus

  • Epler av ønsket mengde
  • Kanel av ønsket mengde

Skrell eplene og skjær dem opp i små biter. Ha i en illfast form og strø kanel over. Legg aliminiumsfolie over. Stek på 175 grader i 45 minutter, og så i ti minutter uten folie. Om du ønsker en glatt saus tar du alt i en blender, eller moser litt med et egnet kjøkkeninstrument, for eksempel en gaffel.

eplebiter

Sabla enkelt, sabla godt! Passer for eksempel til pannekaker, egg og bacon, på kokosgrøt, eller bare for seg selv. Kanskje med litt stivnet kokosmelk som topping?

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!