Konkurransen er avsluttet

Forlaget Lille måne har nettopp gitt ut Monique Forslunds bok Ren, naturlig og hjemmelaget mat for glade og rolige barn, som er en bok med masse retter for hele familien uten sukker og stivelse og mel, og som inneholder grunnleggende men viktig kostholdsfakta.

Jeg har bladd litt i den og synes mange av oppskriftene frister. Mange kan også lages uten melk, om man ønsker det. Selv har vi ikke bestemt oss for hvorvidt Mini skal ha melk i kosten eller ei, det tar vi litt som det kommer og hva hun ønsker og tåler.

Det er superviktig med kokebøker for barn som ikke bare inneholder pannekakeoppskrifter og spennende muffinser med blå pynt eller mat som skal være så lett å like og enkelt å spise.

Print

En annen ting jeg liker ved boken, er at den har en egen del om mat i barnehagen. Praktiske tips er alltid bra! Jeg gruer meg litterann selv til Mini skal i barnehagen, for det er så mye vanlig mat jeg ikke ønsker at den lille kroppen skal få i seg: brød, margarin, lett- eller skummet melk, kaker. Jeg kommer nok til å bli hun sære mamma’n – men jeg tror ikke jeg er den eneste mamma’n som ikke vil gi barna slik mat. Boken har også oversikt over vitaminer, antioksidanter, vitamin d og tilsetningsstoffer. Tips: hold deg unna alle e-nummere fra 620 til 650, det er smaksforsterkere. Naturlig mat trenger ikke smaksforsterker!

Jeg håper og tror at bøker som denne bidrar til økt forståelse og interesse rundt naturlig mat og det faktum at naturlig mat ikke behøver å ta så lang tid å lage. Dessuten smaker maten så mye bedre enn de derre posene som coop har på 40% om dagen.

Om du har lyst til å vinne et eksemplar av boken, skriv en litta kommentar så trekker jeg en tilfeldig vinner! Løkke te!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!