Denne uken her har vært helt ålreit på matfronten. Vi har nemlig fått syv kilo elgkjøtt og to elgbein til kraft, OG et helt lite villam fra solundmat! Jaggu bra vi endelig har gått til anskaffelse av en ny fryser i tillegg til den lille vi har under kjøleskapet.

elg.jpg

Jon er blitt en kraftmester. De av dere som følger meg på instagram har nok fått med seg min forkjærlighet for kraft. Jeg drikker kraft nesten hver dag. Er det noe som er supermat, er det nettopp kraft! Og for de av oss som har et visst øye på matbudsjettet, er kraft (og innmat!) en billig måte å få i seg fettløselige vitaminer og mineraler og gelatin på. Forebygger eller bedrer cellulitter gjør det også. Dessuten er kraft supert som base i høstsuppe, eller feks blande inn i søtpotetmos. Og ja, Mini får litt kraft også. En liter elgkraft er allerede laget.

kraft

Vi fikk et helt elgben i hus, herremin så svære greier! Heldigvis kjenner vi en som har beinsag som Jon dro til og fikk delt opp benet i mer passende biter. Vi hadde elgkarbonader til middag i går, paleostyle seff, men de ble ikke optimale så jeg deler foreløpig ingen oppskrift. Tips meg gjerne om gode elgoppskrifter!

kraftben

I tillegg har vi også vært så superheldige å få kjøpt et helt villam fra en øy langt utti havgapet. Solund mat leverer blant annet til Maaemo – og de kjøper ikke inn råvarer fra hvemsomhelst. Produsenten Inger kom selv på døren og leverte, hvor stas er ikke det! Lammet har kun gått ute og spist naturlig mat, og siden det har rørt så mye på seg er kjøttet godt marmorert. Tenk bare på de gunstige fettsyrene lammet har! Og hvor fint liv det har hatt! Jeg blir rørt bare ved tanken. (Er litt lettrørt om dagen).

lam

Middagen i dag ble lammebog. Skal bare finjustere neste gang vi spiser det, så kommer det tips til tilberedning! Sabla godt. Etter at kjøttet er fortært kan man gnage på benet og, om du føler for det og de du er sammen med ikke synes det er alfor rart, lage knurrelyder.

bengnaging

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!