Til middag i dag lagde Jon og jeg et episk måltid: entrecote med hvitløkssmør, lettkokte brokkoli, stekte gigasopper og søtpotetstappe med kanel. Slik mat er til å bli lykkelig av. Mini likte det også, særlig syntes hun entrecote var godt. Som mor så datter!

entrecotemmm

Babymammasara har brukt fredagskvelden på å lese Well Fed 2. Anbefaler jeg den? Jepp. Her er fem gode grunner til å kjøpe boken!

1. Alle oppskriftene, bortsett fra to, er godkjent på en paleo challenge.

Det betyr at en paleo challenge aldri blir kjedelig og at du ikke rekker å bli matlei i løpet av måneden. Tvert om!

2. Et av kapitlene heter Burgers, balls and bangers.

Gotta love it! Her får du lette kjøttdeigoppskrifter som du kan snekre sammen på et kvarter eller kanskje litt mer. Hva med vietnamesisk? Eller japansk? Eller noe som likner en kubansk sigar?

3. Drøss med tips om hva du kan ha på burger og på egg.

Jeg elsker har et lidenskapelig forhold til burgere og jeg har et greit forbruk av egg. Takk for tips!

4. 30 grunner til å gjennomføre en paleo challenge (eller whole30 som hun skriver).

Jeg nevner noen, og er så enig: bedre søvn, bedre hud, normale dobesøk (dvs sunn fordøyelse) og å lære din egen kropp å kjenne.

5. Retter fra hele verden.

Det passer meg bra. Jeg kan mimre til nyforelskede dager i Qatar når jeg spiser tabuleh, jeg kan late som jeg er ung og på interrail og drikker pina colada i Berlin når jeg spiser pina colada chicken, jeg ser for meg både Egypt og Kroatia når jeg spiser crispy chicken livers og det er nesten så jeg flytter tilbake til London når jeg spiser taj mahal chicken. (Merket det var mange kyllingretter i eksempelet, men en bonusfinting med oppskriftene er at de inneholder minst en variasjon, dvs bytt ut kylling med hvit fisk, for eksempel).

WellFed2_cover72dpi

Du kan jo sjekke ut en gratis pdf-versjon av boken før du eventuelt kjøper den og høre Melissa snakke om boken hos Jimmy Moore.

Og jeg lover, lover at jeg snart skal bli god til å lage majones. Det er mange majonesvarianter i boken og jeg elsker majones. Jeg bare fikser det ikke (Pelle) å lage det.

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!