I bursdagsgave til Jon ga jeg kjøttkurs på Kulinarisk akademi. Han er den i huset som har ansvaret for proteiner (som vi kaller det). Vi fant ut at det var greit jeg ble med også, både fordi det er superhyggelig å gjøre noe sammen på kveldstid uten Mini og fordi jeg har litt skammelig lav kunnskap om tilberedelse av kjøtt. Kanke ha en blogg som handler om mat med det kunnskapsnivået. Mini ble godt passet på av pappa og hans kone, mens Jon og jeg var på kurs fra kl 17 – 22.

Om dere vil vite det, var jeg lykkelig i fem timer. Fy søren så gøy det var å lære mer om hvordan lage mat. Og jeg var glad jeg har et romslig magemål slik at jeg orket å smake ganske mye på alt vi lagde i tillegg til å sluke toretteren vi fikk servert etter endt kurs. Og – det var ikke noe problem å ha et paleokosthold! Bortsett fra smør og en liten dæsj soyasaus (bruk forresten coconut aminos som erstatter for soyasaus) var all maten innafor. Kun grønnsaker og kjøtt og sauser lagd på redusert kraft og smør.

Utbenet kyllinglår med litt kyllingfarse inni, som ble rullet og stekt ganske sakte i pannen var min favoritt fra i går. Ikke bare høres og ser det profft ut (utbenet lissom!), det var også helt utrolig godt. Mini spiste litt til frokost og lunsj i dag. Saus var redusert kraft med estragon og sjallotløk og karamellisert smør. Godis, nesten.

kyllingpanne

Sånn så kyllingen ut oppskåret og med saus.

ferdigkylling

Her susser jeg på doggybaggen med kyllingen vi hadde laget. Vi lagde alle retter hver, slik at Jon og jeg fikk med litt hjem. Dog, skal sies at andre tok med mer hjem – Jon og jeg spiste opp underveis!

doggybag

Jon er kjekk, som alltid.

proffkokk

Etter endt kurs lagde kokkene mat til oss deltakere. Først fikk vi confitert og grillet svineside og svinepølse med eplepure, eplesjy, spisskål og løk-kopper. Pølsen var amazing.

svin

Etter det fikk vi brassert oksehale med kaldrøkt og fritert oksemarg.

margmiddag

Marg, ass. Undervurdert. Himla godt.

Vi kom hjem til barnevaktene mette og fornøyde. Pappa klagde på den falske pelsjakken jeg hadde på meg, og de var mette etter elggryten Jon og jeg hadde laget til de til middag. Kurset var litt pricy, 1850 kr, men jeg vil si det var verdt pengene. Jeg melder meg gjerne på flere matkurs. I helgen skal vi bruke litt nyerhvervet kunnskap på kjøkkenet og forhåpentligvis drypper det på klokkeren (altså dere lesere) etter hvert.

 

 

 

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!