Hola pipl,

en liten pause i foredragsserien.  VG  hadde i går hadde en sak fra forskning.no om at å fullamme i seks måneder kanskje ikke er så gunstig fordi innholdet av b12 i morsmelken synker fra fire måneders alder. B12 er viktig for utvikling av barnets hjerne og nervesystem og dermed for barnets motoriske utvikling. Begynn med mat tidligere, var rådet, men vær obs på at ikke alle grøtsorter inneholder tilsatt b12. B12 er jo et vitamin som kun finnes i animalske produkter, derfor blir det (og andre vitaminer og mineraler) tilsatt i barnegrøt. Veganere, feks, tar sprøyter for å få b12 i seg siden vitaminet er essensielt. (Jeg ville heller spist litt animalsk føde, men).

Jeg tenker to ting: For det første at moren må sørge for gode nivåer av b12 gjennom kosten så lenge hun ammer. Om b12 fortsatt går over i morsmelken etter at babyen er fire måneder, eller går dårligere over, vet jeg ikke, og det sier artikkelen ikke noe om. Men det er uansett ikke ugunstig at mamman spiser egg hver dag, rødt kjøtt noen dager i uken og gjerne litt innmat også, feks lever.  For det andre bør den første babymaten inneholde naturlig b12. Eggeplommer, for eksempel, som vi begynte med, inneholder b12. I tillegg da til kolesterol og mettet fett som også er viktig for nervesystemet og barnets hjerne. Grøt bør man unngå uansett, mer om det senere.

Hva tror dere? Spennende å høre andres tanker på artikkelen. Mini og mamman, altså jeg, skal ha egg og lam som forsinket frokost. Hei b12!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!