De som følger meg på instagram har kanskje fått med seg at jeg den siste halvannen måned har fulgt et treningsprogram. Vanligvis trener jeg som jeg føler for, og som hjemmeværende med Mini har jeg hatt raske økter i gangen mens hun har sovet. Jeg gidder ikke bruke særlig tid på å trene siden jeg trener for helse og litt for at kroppen ikke skal se forfallen ut, og ikke for personlige rekorder. Jeg liker å trene på crossfit oslo, men bruker heller tid på andre ting enn å dra dit. Jon og jeg har jo en del kettlebells, vi har ringer, vi har gymmatte og pullupstang i gangen. Det, og vekten fra egen kropp, holder i massevis. Raskt, effektivt, bra for helsen. Vinnvinnvinn!

Jon oppdaget 10 000 kettlebellswing-programmet via Oslo kettlebellgym (flinke folk der, anbefales om du liker å svinge kula). Det er utviklet av Dan John. De som er nysgjerrige kan lese programmet og kommentarer på t-nation.

Programmet er som følger: du skal gjøre 500 swings hver økt, i 20 økter, til sammen 10 000 swings. Hver økt er slik: 10 swings, liten pause, 15 swings, liten pause, 25 swings, liten pause 50 swings, lengre pause. Dette gjentas fem ganger. Mellom settene gjør man en annen øvelse. Jeg har gjort ring rows, goblet squat og push ups. Mellom 10 og 15-settet gjør man en repetisjon, mellom 15 og 25-settet gjør man 2 reps, mellom 25 og 50 gjør man 5 reps. I den lengre pausen jobber man med mobilitet.

Det er kløktig satt sammen. Man rekker nemlig ikke å bli skikkelig sliten, selvom 500 swings er et greit stort volum. Pausene bidrar til dette. Flink fyr, han Dan.

Mine resultater? Jeg har hatt avbrekk, dvs ikke gjort øktene like sammenhengene som man optimalt burde gjøre, grunnet ferie i Hellas (hvor jeg trente litt annet) og en uke hvor jeg var sjaber og sliten. Men likevel kan jeg skryte litt. De første gangene gjennomførte jeg med 12 kilos kettlebell. Jeg ble inmari støl på bakside lår og fikk vondt i grepet og underarmer. Det gikk over etter tredje gangen samtidig som jeg begynte å trene med 16 kilo. Etter hvert føltes det ikke som 16 kilo ga noen effekt i det hele tatt. De tre siste øktene kjørte jeg mye tyngre – jeg er blitt sterk! Økt 18 brukte jeg 24 kilo på alle 10, 15 og 25, og 16 kilo på 50. Økt 19 brukte jeg kun 20 kilo på alt. Det var mentalt tungt. Økt 20 var lik som økt 18. Da var 50-reppene med 16 kilo kjedelig, så lett!

Bilde viser oppstartsdag og etter siste økt.

november1

Programmet skryter jo av at man får mindre kroppsfett. Det er igrunn ikke noe mål for meg. Jeg har ikke helt forstått den sixpack-kåtheten (unnskyld utrykket) som så mange jenter har nå om dagen. Men så fokuserer jeg mer på helse enn det ytre. Om jeg studerer kroppen ser jeg kanskje at bakside lår er blitt mer formet. Usikker på om jeg har fått tydeligere muskler ellers. Jeg har gått ned halvannen kilo ca, men mulig jeg hadde gått ned uansett grunnet amming. Prosent kroppsfett aner jeg ikke. Det som er stas er jo at jeg er sterkere. En annen positiv bieffekt av programmet er at grepet mitt har blitt bedre. Det har igjen ført til at jeg er blitt mye bedre i pullups, faktisk bedre enn noengang i livet mitt, også før jeg ble gravid! Er grepet svakt klarer man ikke pullups selvom man egentlig er sterk nok; hjernen vil ikke anse det som sikkert å gjennomføre. Jeg tok også lett toes2bar på CFO på søndag sammenliknet med før jeg ble gravid. Det er stas!

Dessuten er kanskje det beste med å ha gjennomført er at jeg faktisk har gjennomført. Det er ikke SÅ gøy å alltid skulle svinge den kula 500 ganger. Jeg liker jo for eksempel å jogge også. Å sette seg mål og gjennomføre er en fin ting. Og ps: det er mulig å komme i god form etter å ha vært preggis. Jeg er jo et bevis på det og jeg er ingen superhuman!

Motta nyhetsbrev?

En gang i uken sender jeg klem og pepp til din digitale postkasse slik at både din og min uke blir litt bedre. Mitt mål er å gi deg kunnskap og verktøy slik at du kan ha det bra og levere på topp der du ønsker å skinne!